Trenerske sudbine: U subotu Pamić vs. Jurčić

Igor Pamić i Krunoslav Jurčić (Arhiva/Manuel ANGELINI)
Igor Pamić i Krunoslav Jurčić (Arhiva/Manuel ANGELINI)

Kakav niz! Rijeka, Hajduk, Dinamo. Nogometaši Istre 1961 prva su dva ispita prošli s odličnim, osvojivši četiri boda i sad ih čeka diplomski rad, ogled s najjačim domaćim klubom na "Drosini". "Paprenim" cijenama ulaznica usprkos. Nakon tri tijesna proljetna remija protiv Lokomotive, Osijeka i Rijeke, nagrada "zeleno-žutima" za dobre nastupe stigla je tamo gdje se to najmanje očekivalo, na Poljudu. Dovoljno da atmosfera u pulskom klubu uoči dolaska Dinama "skoči do neba".

Jedna od neobičnih pojedinosti vezana za subotnji ogled kojeg će suditi Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, jest ogled dvojice od tri prvoligaška trenera koji su svoje prve prave trenerske korake napravili u ovom pulskom klubu. Prve trenerske korake na klupi tadašnjeg drugoligaša s kojim je prije deset godina došao do finala Kupa Hrvatske, izgubljenog u dva ogleda od Hajduka, napravio je Elvis Scoria koji se s klupe Rijeke povukao baš pred dolazak na regionalni derbi na "Drosinu". Scoriju je tada na klupi pulskog drugoligaša naslijedio Igor Pamić koji je nešto trenerskog iskustva stekao tek na klupi Žminja i koji je pulski klub premijerno uveo u Prvu HNL, da bi sezone 2005/2006. nakon iznenadnog odlaska Milivoja Bračuna na klupu Puljana zasjeo debitant Krunoslav Jurčić koji je, ironijom sudbine, 11. ožujka 2006. debitirao pobjedom nad klubom kojega će u subotu dovesti u Pulu, Dinamom.

Susret je završio rezultatom 2:1, a golove su postigli Manuel Pamić i Stiven Rivić, dok je za "modre" poentirao Ivan Bošnjak. (Roberto CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter