Trener stiže poslije Nove godine, valjda će i plaće

Andrej Panadić
Andrej Panadić

Istra 1961, što pod sadašnjim imenom, a što kao Pula 1856, Pula Staro češko ili Pula, igra svoju desetu prvoligašku sezonu. Tijekom tog perioda na "zeleno-žutoj" klupi izmijenilo se 14 trenera koji su, više ili manje uspješno, prikupljali prvoligaške bodove.

Neprikosnoven je, naravno, Igor Pamić koji je pulskog prvoligaša vodio na 197 utakmica, više nego svi ostali njegovi kolege zajedno te pritom prikupio 233 boda, dok se po broju utakmica "u nogama" na začelju nalaze Ivan Kurtović i Stanko Mršić, koji su kormilarili pulskim brodom samo na jednom prvenstvenom dvoboju. Istina, Mršić je potom bio trener i tijekom neuspješnih dodatnih kvalifikacija kad su Zadrani pogurali "zeleno-žute" u niži rang, a ovom društvu možemo pridodati i Stjepana Deverića koji je u ljeto 2006. godine preuzeo Puljane, ali je potom nakon manje od mjesec dana, bez da je odradio ijednu službenu utakmicu, brže-bolje otišao i ostavio klupu praznom.

Klupa zjapi praznom i u ovom trenutku, a tko će na nju zasjesti saznat će se, kako stoje stvari, tek u 2016. godini. Na pitanje o novom treneru na "Drosini" svi šute kao zaliveni, jedini odgovor je da postoji nekoliko kandidata s kojima se u ovom trenutku razgovara i pregovara te koji su svi od reda upoznati sa stanjem u klubu, pa ako i dođu u Pulu samo nekoliko dana pred početak zimskih priprema, koje su zakazane za 8. siječnja, neće to napraviti kao padobranci bačeni u područje gdje ljudska noga nikad nije kročila. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter