Trener Juventusa Conte suspendiran na 10 mjeseci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski savezni sud potvrdio je u srijedu suspenziju od deset mjeseci za trenera Juventusa Antonia Contea koju je odredila disciplinska komisija zbog njegove upletenosti u skandal s namještanjem utakmica "Calcioscommesse".

Savezni sud je također potvrdio puštanje na slobodu Leonarda Bonuccija, braniča Juventusa, tri dana prije početka nove sezone Serie A. Kako sada stoje stvari, Juventus je bez trenera uoči svoje prve prvenstvene utakmice protiv Parme u subotu.

Conte je bio optužen da nije prijavio namještanje utakmica u sezoni 2010./2011. između Novare i Sienne te AlbinoLeffea i Sienne. Njegovom pomoćniku Angelu Alessiu je međutim smanjena kazna s osam na šest mjeseci suspenzije.

Simone Pepe, još jedan igrač Juvea također osumnjičen da nije prijavio namještanje utakmica vlastima, isto je pušten na slobodu.

Conte će se najvjerojatnije žaliti na ovu odluku vrhovnoj instanci talijanskog sporta Nacionalnom arbitražnom sportskom sudu (TNAS) Olimpijskog odbora, piše "La Repubblica".

Na prvoj sudskoj instanci momčadi Lecce i Grosseto isključene su iz druge lige i degradirane u nižu ligu, a Lecce je osim toga kažnjen i s 30.000 eura.

Prizivni sud je prihvatio žalbu Grosseta kojeg je vratio u drugu ligu, ali je odbacio žalbu Leccea. (Hina/Foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter