Trend ravnih potpetica: Balerinke ne izlaze iz mode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jeste li znali da je ravne cipele, popularne "balerinke", u svijet mode lansirala filmska ikona Audrey Hepburn poznata i po svom elegantnom nošenju male crne haljine? Za nju je, naime, talijanski dizajner Salvatore Ferragamo osmislio minijaturne srebrne balerinke, čije su kasnije inačice, svojom praktičnošću ali i univerzalnošću nošenja uz različite komade odjeće zaludile milijune žena diljem svijeta.

A razloga za njihovu popularnosti ima napretek. Cipele "ravnih potpetica" vrlo su udobne pa ne čudi stoga i da ih mladenke, koje po prirodi stvari najčešće za svoj dan žele gledati svijet s visoka, negdje iza ponoći kada krene ples do zore s velikom radošću obuvaju na noge. Jednom sam čula i da su balerinke, osim za noge, idealna obuća i za žensku torbu?! Navodno, svaka ih zaposlena žena baš kao i ruž, mobitel i novčanik uvijek mora imati pri sebi - u slučaju da se dan oduži i po onoj "zlu ne trebalo" .

 Dakle, riječ je o udobnoj i nosivoj cipeli, koja se prilagođava trendovima, sezonskim uzorcima, bojama i printevima. No, ono što ih najviše razlikuje od ostale obuće i zbog čega su predmet želja mladih, srednjih i starijih generacija je to da se mogu nositi uz svu vrstu odjeće. Od traperica i kapri hlača preko različitih krojeva suknji i ljetnih haljina. Isto tako, balerinke mogu jednako dobro poslužiti i uz večernju toaletu, posebice ako posjeduju zanimljivu kopču ili neki drugi ukras. Osim toga "nosive" su i u različitim prilikama - idealne za šetnju i ples, te praktične za dnevnih i večernjih izlazaka, jednostavno i ne mogu izaći iz mode pa ih dizajneri i ovog proljeća spominju kao cipelice koje, ako ne u više boja, barem u jednoj inačici morate imati pri sebi. Jer, pod njihovom su popularnošću pokleknule mnoge trendseterice pa čak i  osvjedočene ljubiteljice visokih peta. Spomenimo pri tom samo Viktoriju Beckham, koja je svoju strast za visinama "platila" deformacijom stopala. Bolje od ove preporuke više vam i ne treba. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter