Xtreme sport fest u Buzetu, gradu oktana i adrenalina

Promocija Xtreme sport festa na Fontani (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Promocija Xtreme sport festa na Fontani (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Novi sportski događaj - Xtreme sport fest koji obuhvaća tri svibanjske utrke, predstavljen je proteklog vikenda na buzetskoj Fontani. Usprkos kiši enduro vozači, potom državni prvaci downhilla Dubravka Družeta i Marko Šišović iz Pazina, kao i automobilisti, među njima bivši državni prvak u autoslalomu i osvajač zlatnog volana Sanjin Prodan iz AK Buzet Autosport, svojim su vratolomijama dočarali djelić adrenalinskog ugođaja na utrkama.

Zajedničku manifestaciju naziva Xtreme sport fest prvi put organiziraju Enduro motocross klub Buzet, Auto klub Buzet Autosport i Biciklistički klub Buzet. Tri utrke održat će se kroz tri vikenda i okupit šestotinjak natjecatelja. Sve su međunarodne, ekstremnog i zahtjevnog itinerera, zanimljive za gledatelje i dobro prihvaćene kod mlađe populacije te posjetitelja iz susjednih zemalja, posebno Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, pa čak i iz Engleske, Francuske i Novog Zelanda.

Dodatna je to promidžba Buzeta kao grada oktana i outdoor sporta. Sjedište sve tri utrke je u naselju Most u Buzetu, gdje će se održati zabavni program uz enogastronomsku ponudu.

- Tri različita, ali jako slična sporta mogu zajednički funkcionirati. Očekujemo da će se svaka manifestacija bolje prezentirati kroz zajednički nastup i privući više natjecatelja, posjetitelja, ali i sponzora, kažu predsjednici i predstavnici klubova Alen Prodan, Dragan Kranjčić i Igor Gržinić.

Xtreme sport fest počinje 9. svibnja trodnevnom enduro utrkom, a očekuje se dolazak dvjestotinjak vozača iz desetak zemalja. Nastavak je 17. i 18. svibnja, i to utrkom Erste formula driver osmišljenoj po uzoru na talijanske autoslalome, a u organizaciji AK Buzet Autosporta u suradnji s talijanskim klubom TRC Racing. Treći je vikend rezerviran za bicikliste i ljubitelje prirode. Od 23. do 25. svibnja biciklistički klub Buzet organizira utrku u biciklističkom spustu za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i UCI C2 utrku. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter