Treking na Cresu: Križmanić drugi, Modrušan treći


Veliki broj istarskih trekkera nastupio je na trekingu održanom na Cresu, a među njima najbolje rezultate su ostvarili Mauricio Križmanić iz SD Trickeri i Goran Modrušan iz medulinskog Infinitusa, koji su osvojili drugo odnosno treće mjesto iza Kastavca Dejana Ljubasa (Rival).

Odmah iza njih su se plasirali članovi labinske Albe Alen Grakalić na četvrtom mjestu, Alen Paliska na šestom te Dino Battistuta na 19. mjestu. Ljubasu je za 50 kilometara uz 2.200 metara visinske razlike 6:52.27 sati te je ovom pobjedom istaknuo kandidaturu za ukupnu pobjedu Alpe Adria Treking Cupa. Križmanić je za njim u cilj ušao s 25.52 minute zaostatka, a iza njih Modrušan s 59.44 minute.

U planinarskoj kategoriji pobijedio je Slovenac Tomaž Iglič kojem je za 25 kilometara uz 1.200 metara visinske razlike trebalo 3:33.51 sat, dok je najbolji Istranin bio Dominik Buždon na 13. mjestu s vremenom 4:22.59. Kod žena najbolja je bila Sanja Mladenović, a najbolja trekerica s Poluotoka je bila Barbara Goleš koja je bila treća. Među prvih deset plasirale su se i Brigita Šimunac, Elena Gržinić i Rozana Veselica. U najlakšoj jogging kategoriji najbrži istarski treker je bio Darko Skender na 20. mjestu, a kod žena Sara Vižintin koja je bila 13. (A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter