Treffi u gostima kod učenika OŠ Centar


Da je njemački jezik zabavan i lak učenicima 1.a razreda OŠ Centar pokazao je njihov poseban gost Treffi von Goethe, maskota učenika pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu koji uče njemački jezik.

On je naime s nastavnicama njemačkog jezika Marinom Bojanić i Vesnom Pavletić, te učenicom Lorenom Braić, posjetio prvašiće i s njima proveo njihov prvi sat njemačkog jezika. Učenici su bili vrlo motivirani i zainteresirani pa su odmah naučili prve riječi i izraze, a uz osmjeh na licu i sjaj u očima upijali su zvukove i već na prvom satu mogli razumjeti njemačke riječi i izgovoriti svoje prve rečenice na njemačkom jeziku.

Teška su se srca oprostili s Treffijem, no učiteljica njemačkog jezika OŠ Centar Goranka Grbić obećala im je da će Treffija najesen moći posjetiti u njegovu domu, Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Da je to samo početak, kaže v.d. ravnateljica škole Olja Januš. - Osnovna škola Centar ima dugu tradiciju poučavanja njemačkog jezika pa ćemo tako i u budućnosti našim učenicima nuditi izbornu nastavu njemačkog jezika.

Veliki se broj učenika odlučuje za učenje njemačkog jezika budući da roditelji smatraju da je to važna investicija u budućnost za njihovu djecu. U našoj turističkoj regiji poznavanje njemačkog jezika donosi vrlo konkretne prednosti na tržištu rada, a mi kao škola našim učenicima nudimo brojne dodatne sadržaje da bismo kvalitetno zadovoljili sve potrebe naših polaznika.

Ovaj je sat animacije za njemački jezik proveden pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, a u sklopu svjetskog projekta "Škole: partneri budućnosti" kojeg je iniciralo Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke, a provodi se u suradnji s Goethe-Institutom. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter