Treći zbornik radova o Matiji Vlačiću

Naslovnica trećeg zbornika radova o Matiji Vlačiću Iliriku (R. SELAN)
Naslovnica trećeg zbornika radova o Matiji Vlačiću Iliriku (R. SELAN)

Dovršeno je tiskanje Zbornika radova s trećeg Međunarodnog znanstvenog skupa "Marija Vlačić Ilirik" u nakladi Grada Labina. Knjiga sadrži 21 rad predstavljen na okupljanju znanstvenika koje je u organizaciji Grada održano od 22. do 24. travnja 2010. godine.

Zbornik je uredila Marina Miladinov u suradnji s Lukom Ilićem.

- Skup je okupio doista velika imena "flacijanskih" istraživanja iz čak sedam različitih zemalja te ovaj put doista reprezentativno predstavlja aktualni rad na ovoj temi, a čitatelj će zacijelo odmah primijetiti i znatno veći broj priloga nego što je to bio slučaj prije četiri godine. Doista možemo reći da se tradicija labinskih skupova o Vlačiću razvija u izraziti pozitivnom smjeru te da stječe i međunarodni ugled, kaže Miladinov u predgovoru.       

Knjiga počinje s teološko-filozofskim blokom radova, koji prelazi u teološko-povijesni, slijede prilozi o Vlačiću u njemačkom i slavenskom kontekstu njegova doma. Dva priloga na kraju tiču se modernih istraživanja te mogu poslužiti kao svojevrstan vodič potencijalnim istraživačima djela glasovitog Labinjana. (R. S.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter