Treci trostruki naslov za Valery Švigir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S tri kompleta zlatnih medalja, na 50 slobodno, 50 ledno i 50 m delfinovim nacinom, u seniorskoj, mladeseniorskoj i juniorskoj konkurenciji, juniorka Arene apsolutna je kraljica sprinta na ovom prvenstvu.

S trecim naslovom seniorske prvakinje Hrvatske i trecim kompletom zlatnika koji je nakon kolekcija na 50 m ledno i 50 m slobodno u nedjelju osvojila i na 50 m delfinovim nacinom, te još jednom broncanom medaljom, okoncala je svoj nastup juniorka Arene Valery Švigir svoj nastup na 35. zimskom prvenstvu Hrvatske u plivanju, koje se od cetvrtka do nedjelje  održavalo u 25-metarskom plivalištu na Poljudu u Splitu.

Šesnaestogodišnja Švigir bila je jedina osvajacica medalja medu predstavnicima istarskih klubova; pored trisa na 50 m delfin osvojila je i broncu na 100 m slobodno u juniorskoj konkurenciji. Tako je na prvenstvu osvojila ukupno 11 medalja - cak devet zlatnih i dvije broncane (na 100 mješovito i 100 slobodno u juniorskoj konkurenciji).

S tri kompleta zlatnih medalja, na 50 slobodno, 50 ledno i 50 m delfinovim nacinom, u seniorskoj, mladeseniorskoj i juniorskoj konkurenciji, juniorka Arene bila je apsolutna kraljica sprinta na ovom prvenstvu.


Podijeli: Facebook Twiter