Treci investitor za Sv. Katarinu-Monumente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vladino povjerenstvo za provedbu projekta "Brijuni rivijera" na celu s premijerom Zoranom Milanovicem na sastanku u petak je donijelo odluku o produženju javnog natjecaja za izbor investitora za dvije lokacije - Hidrobazu i Pinetu. Rok za podnošenje ponuda za spomenute lokacije, koji je trebao isteci u ponedjeljak 16. sijecnja u 12 sati, prolongiran je do 16. svibnja. Saznajemo to od Ratomira Ivicica, direktora tvrtke Brijuni rivijera, koji je dodao da su o toj promjeni obavijestili 19 zainteresiranih tvrtki koje su otkupile natjecajnu dokumentaciju.

Promjena roka bila je ocekivana jer se vec i ranije ukazivalo na to da se želi dati prilika ulagacima da se kvalitetnije pripreme, no nije bilo poznato koliko im je vremena dano da sastave i predaju ponude. Ministar turizma Veljko Ostojic prošlog je tjedna najavio da se razmatra mogucnost produljenja natjecaja za Pinetu i Hidrobazu za šest mjeseci, a sada je utvrdena odgoda od cetiri mjeseca.



Kada je rijec o trecoj lokaciji, Sv. Katarina-Monumenti, nakon što smo pocetkom tjedna objavili da su za nju ponude predali Danko Koncar i njemacki biznismen Stefan Stangl, u petak nam je Ivicic otkrio da su u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture zaprimili i trecu ponudu. Medutim, buduci da ce ponude za tu lokaciju biti otvorene tek u ponedjeljak u podne - jer je moguce da poštom stigne još jedna, ali moraju imati poštanski žig od 9. sijecnja ili ranije - zasad nije poznato ime treceg ponuditelja koji ce se za dobivanje koncesije nad sjevernim dijelom pulske luke natjecati s Koncarom i Stanglom.

Na tom se podrucju, podsjecamo, od investitora traži da izgradi dvije luke nautickog turizma ukupnog kapaciteta 600 vezova u moru i 1.200 vezova na kopnu (tzv. suhi vez) s pripadajucim sadržajima, hotelom s cetiri ili pet zvjezdica kapaciteta 200 kreveta i kompleksom mješovite namjene s gastronomskim centrom.

U meduvremenu su procurile spekulacije da bi treci ponuditelj mogla biti tvrtka ACI, koja diljem hrvatske obale ima 21 marinu, od kojih cetiri u Istri, sve na zapadnoj obali. No, Gracia Krainer, direktorica korporativnih komunikacija i marketinga u toj tvrtki, rekla nam je da je ACI otkupio natjecajnu dokumentaciju, ali nije predao ponudu. Pojasnila je da, s obzirom na velicinu zahvata, ACI nije u mogucnosti konkurirati natjecaju u cijelosti, vec samo u opsegu izgradnje jedne marine. Na naše pitanje jesu li zainteresirani za ulaganja u druge dvije lokacije, Hidrobazu i Pinetu, u ACI-ju odgovaraju nijecno. (Paulo GREGOROVIC)

Damjanac ušla u povjerenstvo, stav isti

Nacelnica Opcine Fažana Ada Damjanac, koja je prošle godine odbila uci u Vladino povjerenstvo za provedbu projekta "Brijuni rivijera", ipak je postala clanicom tog povjerenstva nakon politickih promjena u Hrvatskoj i dolaska njene stranke, SDP-a, na vlast u državi. Na pitanje je li promijenila mišljenje u vezi tog projekta i hoce li pristati na to da se opcinsko zemljište dade u koncesiju sada kada je SDP na celu Vlade, odgovorila nam je da je zasad prihvatila da se ukljuci u to povjerenstvo.
- Što se tice projekta "Brijuni rivijera" moj je stav, kao i stav opcinskih vijecnika i mještana opcine Fažana, da smo za taj projekt bili ranije, kao što smo i sada, no, moramo znati što nam donosi, odnosno, ako nekome nešto dajemo u zakup, želimo znati što cemo mi od toga dobiti. Sada je to stvar razgovora i pregovora. Uvijek postoji mogucnost da se ukljucimo u projekt. A ako se na to odlucimo, prvo ce o tome raspravljati Opcinsko vijece, koje jedino može donijeti takvu odluku, zakljucila je Damjanac.


Podijeli: Facebook Twiter