Treća utakmica doigravanja: Mladost - Poreč 3:1


Nakon velike borbe u dvorani na Savi u trećem susretu finala doigravanja za prvaka Hrvatske, odbojkašice Poreča morale su drugi put u samo sedam dana na istom mjestu čestitati svojim protivnicama. Mladost je povela 2-1 i sada u srijedu u Poreču ima priliku preoteti im titulu.

Da do toga neće tek tako doći pokazale su Porečanke i sinoć u Zagrebu, gdje su usprkos porazu ostavile u 99 minuta igre dobar dojam. Nedostajao je tek onaj psihološki moment kad se trebalo iz "egala" izvući i usmjeriti rezultat na svoju stranu, u čemu je domaćin bio sinoć uspješniji.

Počelo je veoma izjednačeno uz stalnu izmjenu poena. Na pola prvog seta imale su domaće prednost 12:10, a odmah kasnije istu su malo podebljale (14:10). Uspjele su je održati i do kraja seta. U drugom setu je na tehničkom "time-outu" Mladost imala minimalnu prednost (12:11). Uspjele su kasnije Porečanke dočekati grešku domaćina za poravnanje, a odmah potom i vodstvo 13:14. Počeo je pravi psihološki rat koji su na koncu seta dobile Porečanke za poravnanje.

Očigledno je bilo da su se Porečanke dobro ispraznile kod preokreta, pa im je malo trebalo da dođu do zraka u početku trećeg seta u čijoj su neizvjesnoj završnici zagrebačke odbojkašice bile koncentriranije i povele 2:1. Odrazio se gubitak seta psihološki na porečku ekipu te je domaćin jednostavno došao do prednosti 6:2, a kasnije i 12:8. No, krenule su tada Porečanke na sve ili ništa te su ubrzo uvele rezultat u "egal" (13:13), a odmah potom i povele. Lomio se nakon toga set i utakmica u velikoj borbi koja je uslijedila, no još jednom su domaće odbojkašice bile hladnije glave i upisale pobjedu. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter