Treca sreca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon dva otkazana koncerta, Emina Arapovic je napokon nastupila u Actors Studiju, a treca sreca je rezultirala veoma dobrim unplugged koncertom u društvu gitarista Alena Opacica Hrvata, ali i domacih glazbenika.

U solidno ispunjenom Actorsu pred podosta pasivnom publikom Emina i Alen odmah su se bacili na izvodenje kvalitetnih akusticnih obrada rock evergrina, poput "Son Of A Preacher Man", "Black Velvet", "Long Train Runnin' (Without Love)", "Danas sam luda" i "Jumping Jack Flash". I tako bi vecer protekla u laganom ritmu akusticnih obrada da se Emini i Alenu za bubnjevima nije odlucio pridružiti Loris iz Night Expressa tijekom izvedbe "Stand By Me", koji je ubacio malo ritma u cijelu sliku. Vec iducu skladbu, "Mercy", dodatno je obogatio Grba za elektricnim basom, kompletirajuci ritam sekciju i pružajuci iznenadenoj Emini luksuz cijelog benda. Iako je uvodenjem elektricnog basa koncert izgubio unplugged predznak, dobio je na atmosferi, što se jasno ocitovalo u sve rasplesanijoj publici. Vecer je nastavljena obradama poput "Roundhouse Blues", "Steamy Windows", "Highway To Hell", "Tush" "Here I Go Again", "Ja sam buducnost", "A ti još placeš", a za sam kraj uspješne suradnje improvizirani je bend ponovio "Long Train Runnin'" u bogatijem aranžmanu te izveo bis u vidu "Is This Love".

Za nastavak žive svirke nakon Emine i njenog benda pobrinuo se Preludium repertoarom laganih obrada. S druge strane, vecer glazbe otvorili su mladi pulski Rock Bus, kojima se nakon polusatne svirke pridružio i Igor Vitasovic u zajednickom jam sessionu. Nažalost, mladi glazbenici nisu imali mnogo publike buduci da su nastupili u 20 sati, odnosno cak sat i pol prije najavljenog pocetka koncerta.


Podijeli: Facebook Twiter