Treća sezona serije "Borgia" snima se u Dubrovniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treća, i završna, sezona povijesne serije "Borgia" Toma Fontane snimat će se u Dubrovniku od 7. do 21. siječnja, rekao je producent serije za Hrvatsku Sanjin Krapinec.

Hrvatska je odabrana nakon što su pregledane potencijalne lokacije u nekoliko zemalja poput Italije, Španjolske i Češke, dodao je Krapinec. U Dubrovniku će se osim u povijesnoj jezgri snimati i na otoku Lokrumu, tvrđavi Lovrijenac te u Trstenom, a osim na dubrovačkom području, dio serije snimat će se i u Istri, rekao je Krapinec.

Članovi ekipe u prosincu su napravili audiciju za statiste pa će tako u ovom povijesnom spektaklu sudjelovati i oko 800 Dubrovčana. Radnja serije odvija se u doba renesanse i govori o usponu pape Aleksandra VI., odnosno Rodriga Borgie kojega glumi John Doman. Uz njega se u seriji pojavljuju i Mark Ryder kao Cesare te Isolda Dychauk.

Prva sezona počela se prikazivati u srpnju 2011., samo tri mjeseca nakon serije "Obitelj Borgia" Neila Jordana s Jeremyjem Ironsom u ulozi Rodriga Borgie. "Borgia" je nakon HBO-ove "Igre prijestolja" druga serija koja se snima na dubrovačkom području. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter