Treća javna rasprava za golf na Stanciji Grande

Kod Stancije Grande protezalo bi se golf igralište s 18 rupa i hotel sa 180 postelja (M. MIJOŠEK/arhiva)
Kod Stancije Grande protezalo bi se golf igralište s 18 rupa i hotel sa 180 postelja (M. MIJOŠEK/arhiva)

S obzirom da unatoč zahtjevu investitora - umaške tvrtke Pelagius, i vijećnika IDS-a nije sazvana sjednica Gradskog vijeća Umaga do 28. srpnja, do kada su ciljane izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Umaga morale biti usvojene, pokrenuta je i treća javna rasprava za taj prostornoplanski dokument. Otvorena je od danas do 5. rujna.

Pelagius pokretanje ciljanih izmjena gradskog prostornog plana za Stanciju Grande, točnije za realizaciju golf igrališta s 18 rupa i hotela sa 180 postelja oko nekadašnje ladanjske vile nedaleko od Savudrije, čeka od 2008. godine. Prijedlog preinaka PP-a Umaga prvi je put na javnoj raspravi bio lani u listopadu, a drugi put u siječnju. Druga javna rasprava vodila se zbog smanjenja obuhvata plana na zahtjev vlasnika nekoliko terena.

Direktorica Pelagiusa Ljubica Marfan, navodeći da je njihova investicija, teška 700 milijuna kuna, trenutno najveća u Istri, istaknula je da su sredinom srpnja zatražili hitno sazivanje sjednice vijeća najkasnije do 28. srpnja, do kada je istjecao rok za donošenje izmjena PP-a, da bi se izbjeglo ponavljanje procedure donošenja plana - od javne rasprave do prikupljanja suglasnosti na taj dokument.

U svom pismu gradskoj upravi upozorila je da će se, ako se sjednica ne sazove u tom roku, procedura morati ponoviti jer će između zaključenja javnog uvida u plan, 28. siječnja, do donošenja proteći zakonom određenih šest mjeseci. No, sjednica nije sazvana pa investitora čekaju nove odgode i neplanirani troškovi.

Marfan navodi da je tražila ubrzanje procedure, ali da joj je gradonačelnik bio nedostupan, a zamjenik Mauro Jurman rekao da s ministarstvom stvari rješavaju samo poštom, jer je to obveza njihova uredskog poslovanja u Gradu. (piše T. KOCIJANČIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter