Treća HNL Zapad: Uzvrat za jesensku "petardu"

David Dujanić i Mladen Marijanović (D. MEMEDOVIĆ)
David Dujanić i Mladen Marijanović (D. MEMEDOVIĆ)

Igralište Oliva u Fažani. Gledatelja: 200. Sudac: Goran Krneta (Umag) - 7. Pomoćnici: Mađarić (Vrsar) i Čavarović (Buje). Strijelci: 1:0 Funčić (6'), 2:0 Halilović (73'). Žuti kartoni: Peruško, Funčić, Marijanović (Mladost), Tikas (Jadran).

MLADOST: Perković 7, Livović 6,5, Šistek 7, Škiljan 6,5 (od 63. Valčić 6,5), Tomić 6,5, Halilović 7 (od 84. Zanetić -), Nišević 6,5, Marijanović 6,5 (od 69. Balaško 6,5), Bogdan 6,5, Peruško 6,5, Funčić 7,5.

JADRAN: Petrušić 6, Banić 6 (od 59. Banko 5,5), Sumić 6, Užila 5,5 (od 69. Čabraja 5,5), Tikas 5,5, Baša 6,5, Ereiz 6, Kepčija 6, Đurić 5, Dujanić 6,5 (od 82. Temaj -), Krizmanić 5,5.

Na oproštaju od svoje Olive za ovu sezonu, u odličnoj atmosferi koju su dodatno podgrijavale dvije suprotstavljene navijačke skupine, domaći Piromani i gostujući Šajete Boysi, Fažanci su zasluženo uzvratili Porečanima za "petardu" koju su im oni jesenas podarili na Velom Joži. Da se kojim slučajem jučer na Olivi vodila statistika, ona bi zacijelo pokazala da je posjed lopte u postocima prevladao na gostujuću stranu, no bila je to jalova inicijativa, jer su prilike uglavnom stvarali i promašivali "mladostaši", ali su ipak dvaput uspjeli pronaći put do Petrušićeve mreže, dovoljno za tri boda s kojima su pretekli Porečane na ljestvici i izbili na četvrtu poziciju. Zaokružili su tako domaći nogometaši pozitivan niz na Olivi na deset utakmica u kojima su ukupno osvojili 24 boda, no ono što je jučer bilo još važnije je da okupljene jake policijsko-redarske snage nisu imale potrebu za intervencijom, jer su navijači bili pravi. Bilo je malo očekivanih "podbadanja" protivničke strane, no grla su u najvećem dijelu bila zauzeta pjesmom.

Još se navijači nisu najbolje ni uštimali, a Matija Funčić, prvo ime susreta, u šestoj je minuti doveo Mladost u vodstvo i tako poprilično usmjerio tijek susreta. Mogli su u narednih 20-ak minuta Fažanci nokautirati "grogiranog" suparnika, ali nekoliko izglednih prilika otišlo je u nepovrat i Porečani su mogli biti sretni što su u svlačionicu otišli samo s minimalnim zaostatkom. Njega su pokušali anulirati u nastavku, pleli su mrežu oko gola Perkovića i u nekoliko navrata zaprijetili preko Kepčije i Baše, no onda su poklonili domaćinu drugi gol i tu je priči bio kraj. Đurić se poigravao loptom na 30-ak metara od svog gola, Halilović je iskoristio njegov trenutak neopreznosti, oteo mu je, zaobišao potom Petrušića koji mu je krenuo u susret i pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 2:0. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter