Trebamo Hebranga!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trebamo moralnu vertikalu, a ne horizontalu društva; trebamo Andriju Hebranga!, poruka je odaslana s nedjeljne konferencije za novinare HZD-a Labinštine kojoj je prisustvovao i predsjednik županijskog odbora stranke Marino Roce. HDZ-ovci su razjasnili da je ta stranka - jer, kako rekoše, novinski napisi mogu sugerirati drukcije - istaknula samo jednog kandidata za predsjednika.

"Zar je potrebno naglašavati da je Milan Bandic osnivac SDP-a? Kampanja Nadana Vidoševica kampanja je financijskih mocnika, koji žele politicki utjecaj, što je vidljivo po golemom budžetu. Hebrang jedini može govoriti o moralnosti buduci da nije bio umiješan u korupciju i kriminal. On ce vratiti dostojanstvo Domovinskom ratu i biti predsjednikom europske i ponosne Hrvatske", kazao je Nenad Boršic, predsjednik labinskog odbora stranke.

Roce je u prilog Hebrangove moralnosti naveo cinjenicu da se ovaj svojedobno, vidjevši da "ne može rašcistiti neke stvari u Ministarstvu obrane", odrekao ministarskog položaja i clanstva u predsjedništvu stranke ne tražeci povratak u Sabor.

"Tada još nije bilo sazrelo vrijeme za rješavanje tih, danas ocitih, problema. Žalosno je da se sada Miroslav Tudman spominje kao opcija naše stranke. On nikad nije bio clan HDZ-a, niti je pomagao ocu, pokojnom Franji, stvarati tu stranku, vec je radio drugu, lijeve orijentacije, s Antunom Vujicem i Željkom Antunovic", kazao je Roce. Dodao je da bi pobjeda Milana Bandica bila sramota za Hrvatsku.

Zamoljen za komentar izjave Damira Kajina, jedinog istarskog predsjednickog kandidata, o tome da ce izgledni Hebrangov izborni krah i politicki povratak bivšeg premijera Ive Sanadera natjerati predsjednicu Vlade na raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, ne bi li sprijecila stranacko rovarenje, Roce je odgovorio:

"Kajin o prijevremenim izborima prica vec 20 godina. On mi je vrlo simpatican covjek, ali je na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Kuka da ga se ne prati financijski, a samo jumbo plakati po cijeloj Hrvatskoj koštaju ga oko 600 tisuca kuna. Bolje da pocne razmišljati kako ce opravdati razliku u troškovima, buduci da mu je IDS obecao 300 tisuca kuna".


Podijeli: Facebook Twiter