Trebamo biti žestoka konstruktivna oporba

Vili Bassanese (M. M.)
Vili Bassanese (M. M.)

Na unutarstranačkim izborima u najjačoj oporbenoj stranci, SDP-u, u Istri je pobijedio Zoran Milanović. Kako saznajemo od predsjednika gradske organizacije Pula i potpredsjednika županijske organizacije SDP-a Daniela Ferića, u Istarskoj je županiji osvojio čak 54 posto glasova u odnosu na svog konkurenta primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu, a uvjerljivu je pobjedu odnio u Puli gdje je osvojio 74 posto glasova. Inače u Istarskoj županiji SDP broji oko 1500 članova, a na izbore je izašlo njih 60 posto. 

- Ta je pobjeda Zorana Milanovića nastavak jedne politike koja je pokrenula Hrvatsku. Prethodna je Vlada iza sebe ostavila stope rasta u tri kvartala za redom, rast industrijske proizvodnje i izvoza  te je dobro da se nakon ovih unutarstranačkih izbora okrenemo još kvalitetnijem radu u Saboru kao konstruktivna oporba postojećoj Vladi, komentirao je Ferić. 

Pulski saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin, koji je ujedno na zadnjim lokalnim izborima bio i SDP-ov kandidat za pulskog gradonačelnika, odnosno koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDA, također je zadovoljan pobjedom Milanovića.

- Zoran Milanović dobio je gotovo plebiscitarnu podršku članova SDP-a u Puli što je odraz i njegove politike prema Istri, ali isto tako i otvorenosti i kontaktu koje je ostvario sa članovima stranke u Puli. Pobjeda Zorana Milanovića je dobra vijest za SDP, za Istru i Hrvatsku i omogućit će nam da budemo ono što je u ovom trenutku naša dužnost. A to je žestoka konstruktivna oporba, spremna biti alternativa nesposobnoj Karamarkovoj Vladi, kazao nam je Grbin. Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese bio vrlo kratak: "Izabran je kandidat Zoran Milanović koji je predsjednik svih članova SDP-a voljom većine. U Istri su izbori prošli kao i u većini ostalih Županija, čime su se stekli svi formalni uvjeti da započnemo sa pripremama za predstojeće lokalne izbore."

Bivši pak član SDP-a koji je nekad vodio županijsku organizaciju Dino Kozlevac, nije htio komentirati Milanovićevu pobjedu i izbore u bivšoj stranci.

- Nepristojno je komentirati izbore u drugoj stranci. Članovi su odlučili i izabrali, zaključio je Kozlevac.

Miletić: Želimo biti partneri u razvoju i decentralizaciji zemlje

"Uputio sam čestitke na pobjedi novom-starom predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću. I u njoj sam podsjetio kako nam je želja nastaviti s razvojem Hrvatske, te na želju IDS-a, a koja je proces decentralizacije zemlje. U tom razvoju želimo biti partneri, biti korisni i dati svoj obol u razvoju zemlje", izjavio nam je jučer predsjednik IDS-a Boris Miletić. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter