Trebali smo ranije napustiti koaliciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgleda da podjele u Hrvatskoj socijalno-liberalnoj stranci na vrhu i odlazak jednog od najutjecajnijih clanova stranke Ivana Cehoka nisu nimalo uzdrmali županijski HSLS u Istri.

- Na županijskom vijecu donijeli smo odluku da se slažemo s izlaskom stranke iz vladajuce koalicije, ali jedino smatramo da smo izabrali krivo vrijeme, odnosno da nismo trebali toliko cekati. Pravi trenutak za napuštanje koalicije bio je kada je Darinko Kosor izabran za predsjednika, a zatim kada se raspravljalo o Zakonu o radu, kazao je Mladen Premuš, predsjednik pulskog ogranka i potpredsjednik stranke.

Veli da HSLS ne želi pristupiti Kukuriku koaliciji jer je u njoj previše stranaka koje, prema njegovom mišljenju, nemaju potrebno jedinstvo za oformljivanje vlasti.

- Županijski HSLS u Istri ce partnere tražiti u HSU-u, a tu je i stranka Plinija Cuccurina. Ne iskljucujemo ni ostale stranke lijevog centra, dodaje.

Smatra da je odlazak Cehoka donekle oslabio stranku jer rijec je o bivšem predsjedniku stranke i gradonacelniku Varaždina.

- Medutim, rejting stranke nije doveden u pitanje, u Istri imamo jedinstvo i smatramo da cemo izlaskom iz desno orijentirane koalicije dobiti simpatije Istrana, gdje vlada lijeva opcija, smatra Premuš.



I predsjednik istarskog HSLS-a Sandro Jurman uvjeren je da ce u istarskom HSLS-u zadržati jedinstvo.

- Prije nego što razgovaramo o koaliranju s drugim strankama i blokovima treba sacekati da završi ovaj proces napuštanja koalicije i što ce on donijeti da bismo zatim promišljali o buducim potezima. HSLS mora postati ozbiljnija stranka i jedino tako može osigurati svoju buducnost, kazao je Jurman.

Na upit znaci li to da stranka sada nije dovoljno ozbiljna, Jurman je odgovorio da je cinjenica da se nalaze na prijelomnici.

- Ocito je da stranka mijenja svoj nacin djelovanja i to bi u svakoj stranci znacilo stvaranje odredenih problema, pa je tako i kod nas. No, u istarskom HSLS-u nema nikakvih problema i potezi kolega iz drugih dijelova Hrvatske na nas ne utjecu, dodaje. Ne vjeruje da ce ovaj dogadaj na bilo koji nacin dovesti u pitanje sporazume sa strankama koje je HSLS sklopio u Istri na lokalnoj razini.


Podijeli: Facebook Twiter