Trebaju nam karakterni igraci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan ranije dobio je od predsjednika Jergovica konacnu potvrdu da ce i dalje biti prvi trener "Istre 1961", a u srijedu je poveo igrace u prvi od dva treninga uoci nedjeljnog nastupa na turniru u Vrsaru, zadnjem zahtjevu stavljenom pred "zeleno-žute" ove godine. Valdi Šumberac - o njemu je rijec - u cetiri je utakmice u kojima je vodio prvoligaša s Verude nakon odlaska Elvisa Scorije, osvojio cetiri boda, kao plod pobjede nad Karlovcanima i remija protiv "Dinama".

Šumberac je bio i clan strucnog stožera koji je vodio Scoria pa je odlicno upoznat sa svim problemima koji su mucili pulskog prvoligaša u netom završenoj polusezoni, u kojoj su Puljani ostali na nezavidnoj pretposljednjoj poziciji u prvoligaškom društvu.

- Jesenski dio prvenstva najlakše je sažeti u brojkama. Imamo premalo pobjeda, samo tri, primili smo previše golova, cak 31, a postigli ih premalo, tek 15. U situaciji kad se za pobjedu dobivaju tri boda, a za neriješen ishod tek jedan, jasno je da ovakvim nastupima necemo izboriti ostanak u ligi. Osim toga, izvukao sam još neke podatke koji dodatno bacaju svjetlo na naše nastupe. Mi smo, osim u slucajevima kad smo slavili, u još pet susreta imali rezultatsku prednost, iz cega smo osvojili tek dva boda, remijima protiv "Croatije" i "Zadra". S druge strane, nijednom nismo uzeli ni boda kad bi suparnik poveo.

To govori da nam na proljece kao pojacanja trebaju karakterni igraci s pobjednickim mentalitetom. Bez toga ce biti vrlo teško. Osobno sam zadovoljan igrom koju smo ostvarili u ove zadnje cetiri utakmice u kojima sam ja bio trener, ali nam i tu nedostaju dva ili tri boda, veli Šumberac. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U GLASU ISTRE OD CETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter