Treba nam malo više žestine

Marin Čilić (Reuters)
Marin Čilić (Reuters)

U ljeto 2016. godine, dok su se odbrojavale posljednje minute prijelaznog roka, na "Drosinu" su aterirali Mato Miloš i Mateo Bertoša i krenula je rezultatska renesansa Istre 1961. Godinu dana kasnije, završnica ljetne nogometne tržnice također se poklopila sa stankom u prvenstvu uvjetovanom obavezama reprezentacije, na koju su Puljani, kao i lani, otišli bez pobjede u prvenstvu i s još "mršavijim" bodovnim saldom. Kao tada Goran Tomić, tako je sad Darko Raić Sudar s nestrpljenjem očekivao toliko željeno pojačanje i na kraju ga je dobio u liku Aljoše Vojnovića, iskusnog 31-godišnjeg Osječanina koji je stigao na jednogodišnju posudbu.

- Mislim da svi znate kakva je sad situacija u Osijeku. Ulazak novih vlasnika u klub, značajan priljev kapitala, uspješno europsko ljeto i u ovom je trenutku svlačionica Osijeka prenapučena. Puno je tamo mladih i perspektivnih igrača koji su projekt kluba u smislu da se nešto zaradi na njihovoj prodaji te mi je u razgovoru s trenerom rečeno da za ovu sezonu nisam u prvom planu, jer će se forsirati mladi dečki i da, ako to želim, mogu otići godinu dana na posudbu - rekao je nakon prvog odrađenog treninga u Puli Aljoša Vojnović. - Dugi niz godina već koketiram s Istrom 1961. Dok je Igor Pamić sjedio na klupi bili smo često u kontaktu i u dva-tri navrata blizu dogovora, no moj se dolazak nije ostvario sve dosad. Moram priznati da je bilo malo nenadano, praktički smo se dogovorili zadnjeg dana prijelaznog roka i eto me u Puli.

Od kluba koji puca na sam vrh ljestvice do onog koji se bori za ostanak u prvoligaškom društvu, rasplet je to transfera koji je Vojnovića iz Gradskog vrta doveo na "Drosinu". (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter