Trčanje i šetnja za pomoć poplavljenoj Slavoniji

Lanjska utrka u šumici Drenovica (D. MEMEDOVIĆ)
Lanjska utrka u šumici Drenovica (D. MEMEDOVIĆ)

U pulskoj komunalnoj palači najavljena je završnica ekološko-rekreacijske akcije "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica", koja se šestu godinu uzastopno organizira u suradnji mjesnih odbora Sisplac-Sv. Polikarp i Vidikovac, Grada Pule te rekreativaca Calucema i DSR-a Maraton-Uljanik. Akcija, čija se završnica održava u subotu i nedjelju na Lungomareu i Drenovici, ove će godine imati humanitarni karakter pa se stoga pozivaju Puljani, čak i oni kojima trčanje nije osobito privlačno, da se makar šetanjem uključe u akciju jer sva skupljena sredstva iz startnine nedjeljne utrke prebacit će se Crvenom križu za pomoć nastradalima u poplavljenim područjima Slavonije.

- Veseli nas što svake godine sve više djece sudjeluje u dvodnevnim događanjima u šumicama Lunogmare i Drenovica, a i ove godine imamo najave velikog, čak rekordnog, broja sudionika. Startnina za utrku iznosi 30 kuna, a sav prikupljeni iznos usmjerit će se Crvenom križu za pomoć poplavljenim područjima Slavonije. Stoga pozivamo sve Puljane da se uključe u akciju, vide kako su lijepo uređene šumice, te makar šetnjom jednog kruga staze sudjeluju u humanitarnoj akciji i pridruže se očekivanih 300-400 trkača, rekao je Ozren Rnjak, najpoznatiji pulski trkač i predsjednik RSD-a Maraton-Uljanik.

Akcija "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica" započela je prije šest godina s idejom da dvije zapuštene pulske šumice očistimo i stavimo u funkciju građana. Uključili su se brojni građani, rekreativci trkači te rekreativci pulske cementare i danas kao rezultat imamo da se šumice koriste, a kako je istaknuo gradski pročelnik prostornog uređenja Giordano Škuflić, sve se više sredstva izdvaja za uređenje šumica i površina koje se namjenjuju sportu i rekreaciji pa se svake godine sve više učesnika uključuje u uređenje šumica. (G. ROJNIĆ)

Giro di Monte Grande: Trkači prikupili 8 tisuća kuna

U srijedu navečer održan je prvi u nizu humanitarnih Gira di Monte Grande za pomoć poplavljenim područjima Hrvatske, Bosne i Hercegovite i Srbije. Na utrci je sudjelovalo 180 natjecatelja, mahom iz Istre, koji su plaćanjem simbolične startnine prikupili osam tisuća kuna. Prikupljena novčana sredstva uplatit će se na račune Crvenog križa i to podjednaki iznosi od 2666,66 kuna za pomoć Hrvatskoj, BiH i Srbiji.

Uz humanitarni, uvijek je važan i natjecateljski dio. Tako je najbrži ženski trojac bio Venera Bačić-Jajalo, Irena Mosić Šajatović i Glorija Gjekaj. U muškoj kategoriji prva trojica bili su Dean Svitić, Albert Gjekaj i Luka Vrbanić. Sretnici na lutriji, koju su sponzorirali Svera.hr i HIGH5 bili su Alen Maras koji je osvojio bidon, Denis Softić, Mak Krajina i Denis Celga koji su osvojili šilterice te Barbara GoleŠ i Maja Bernobić koji su osvojili "zero high5". Organizatori utrke bili su Udruga mladih Velog Vrha "sVrha" i Pustolovno ekspedicijski klub "Into the Wild".


Podijeli: Facebook Twiter