Trčanje i jabuke za Svjetski dan zdravlja

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u nedjelju se u Šijanskoj šumi, u organizaciji Atletskog saveza Istre i Javne ustanove Pula sport, održala pojedinačna kros utrka u nekoliko disciplina. Prvi su, u 10 sati startali predškolarci koji su trčali na 300 metara. Zatim su startali prvi i drugi razredi na 500 metara, učenici trećih i četvrtih razreda na tisuću metara, petaši i šestaši trčali su na 1.500 metara, a sedmi i osmi razreda na dvije tisuće metara. Rekreativna utrka građana na tisuću metara startala je u 11 sati, a nakon njih trčala se i glavna utrka na četiri tisuće metara. Najstariji među natjecateljima, i ovoga je puta bio, poznati pulski maratonac 83-godišnji Josip Nadenić.

Kako doznajemo od Erika Lukšića iz Pula sporta na kros utrke odazvalo se čak 300-tinjak trkača, od malenih do velikih.

- U kategoriji seniora najmnogobrojnija je skupina bila ona Adidas škole trčanja, a od juniora Atletski savez Medulin, veli nam Lukšić dodajući da je iznimno zadovoljan odazivom te kako se nada da će iduće godine u Šijansku šumu doći trčati još više ljudi. Posebno je pohvalio i predškolarce kojih je nastupilo 30-ak.

Obilježavanju Svjetskog dana zdravlja u sklopu projekta Pula - Zdravi grad pridružili su se i članovi Gradskog društva crvenog križa Pula sa svojim interventnim timom, Udruga cerebralne paralize Istarske županije, Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio, Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama čiji će članovi zajedno sa svojim volonterima dijeliti vodu, jabuke i krofne, a koje su osigurali Atletski klub Istra i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pule.

U rekreativnoj utrci na kilometar prva je bila Melisa Šupuk, druga Maja Ferjančić, a treća Maja Obučina. U kategoriji za muškarce prvi je bio Alen Cigić, drugi Zoran Radolović, a treći Damir Raguž. U glavnoj utrci na četiri kilometara u kategoriji muških prvi je bio Danijel Nimac, drugi Adrijano Ivetić, a treći Bojan Vujić, a u kategoriji žena prva je bila Eda Peruško, druga Brigita Gusak, a treća Dina Nimac.

U kategoriji predškolaca za dječake prvi je Nikola Mihelić, drugi Etien Peršić, a treći Karlo Reljanović dok je u kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila Nika Raić Sudar, drugo Lorna Tomišić, a treće Ena Družetić. U kategoriji prvih i drugih razreda prvo mjesto za učenike osvojio je Noa Pliško, drugo Lovro Radolović, a treće Dominik Banović, dok je u kategoriji učenica prva bila Laura Toth, druga Ilenija Mikatović, a treća Anai Dragostin. U kategoriji trećih i četvrtih razreda u kategoriji učenika prvi je bio Samuel Miljković, drugi Ivan Drmić, a treći Matej Jakov Frančula dok je kod učenica najbolja bila Chiara Bilić, drugo mjesto je osvojila Rebecca Files, a treće Lea Veljković. U kategoriji petih i šestih razreda prvi je bio Karlo Bonas, drugi Vitorio Milotić, a treći Matej Terlević te, kod curica Ana Stanić, Arijana Iljadica i Lara Tomić. U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolje su rezultate ostvarili Luka Penić, Deni Čosić i Marco Veličković, odnosno učenica Leonarda Pavlin. (Borka PETROVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter