Trčanje i druženje na omiljenoj Bunarini

(D. Memedović)
(D. Memedović)

Ako je suditi po najavama, sve mame svoju djecu, malu i veliku, ove nedjelje mogu pronaći na Bunarini jer u pravom smislu ostvarit će se ona poznata "Mama, ja sam na Bunarini". Na rasporedu je, naime, još jedna utrka, pretposljednja ovosezonske Zimske atletske lige Istre. 

Na kultnom okupljalištu brojnih Puljana očekuje se gotovo tisuću posjetitelja, što trkača, što šetača, ali i onih "samo" koji dolaze podržati sudionike, željnih druženja i zabave u veselom raspoloženju. Pogotovo što uvijek nakon utrka slijedi bogata zakuska pa rijetko tko odlazi s Bunarine nakon što trkači uđu u cilj. 

Svima poznato ugodno druženje na Bunarini, u sjajnoj organizaciji Društva sportske rekreacije Maraton Uljanik, sudionicima najmasovnijeg državnog zimskog trčanja, pružit će osim samih utrka puno prostora za druženje, koje svake godine na Bunarinu privlači sve više posjetitelja pa nema sumnje da će i ove nedjelje obala popularne pulske lučice biti ispunjena uz nezaboravnu zabavu. 

Pritom, s obzirom da je do kraja Zimske atletske lige Istre još samo dvije utrke, mnogi "ozbiljniji" trkači neće propustiti pokušati ostvariti što bolje rezultate pa stoga ni sportskog uzbuđenja neće nedostajati. Po tradiciji, start i cilj su ispred kafića, a krug utrke dugačak 5,5 kilometara, s Bunarine do glavne ceste, pa desno prema gradu, da bi trkači skrenuli prema Zlatnim stijenama, pa preko na šetnicu stigli na Ambrelu i đirom po Verudeli zaključili utrku na Bunarini. Sam start utrke je u 11 sati, a prijave traju od 9.15 do 10.15 sati.  

Uz seniorsku planirane su i tri dječje utrke, na 200 metara za djecu predškolske dobi sa startom u 10.10 sati, na 400 metara za učenike i učenice od prvog do četvrtog razreda u 10.20 te na 800 metara za učenike i učenice od petog do osmog razreda osnovne škole u 10.30 sati. (G. ROJNIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter