"Tražimo rješenje, a ne planove!"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Asfalt 1. srpnja koje godine?", "Dosta nam je prašine" i "Pustinja u centru Pule", neki su od transparenata s kojima je u petak prosvjedovalo dvadesetak stanara Ulice Bože Gumpca. Cilj im je, navode, da se ulica što prije asfaltira u dužini od tristotinjak metara bar jednim slojem asfalta.

Na taj nacin bi se sprijecili oblaci prašine koje svakodnevno podižu kamioni koji voze na obližnje gradilište, a neprestano su prolazili i za vrijeme prosvjeda.

- Platili smo asfalt još davno, ali još nije stigao, a vjerojatno ni nece, rekao je rezignirano Anton Buršic, jedan od stotinjak stanara Gumpceve te dodao da je još osamdesetih godina platio za asfaltiranje pristupa svojoj kuci, što još nije ucinjeno.

- Djeca nemaju gdje prolaziti, a župan i gradonacelnik ne poduzimaju ništa za ovu cestu, rekao je Ante Mudrovcic.

Jedna od organizatorica prosvjeda, Duška Kupres Durakovic, kaže da o prosvjedu nisu obavijestili Grad nego samo medije te navela da su stanari u nekoliko navrata bili u gradskoj upravi kao i poslali pismo gradonacelniku, no nikad nisu dobili konkretan odgovor.

- Od prašine je nemoguce živjeti ovdje, pogotovo od pocetka srpnja kad se na kraju ulice otvorilo gradilište pa neasfaltiranom cestom stalno prolaze kamioni. Tražimo barem jedan asfaltni sloj ili da ovo bude slijepa ulica. U Gradu stalno govore da nešto planiraju s ovom ulicom, ali mi tražimo rješenje, a ne planove, kaže Kupres Durakovic porucujuci nadležnima da ce sljedeci put, ako ne postignu cilj, prosvjedovati na Forumu.

Prema njenim rijecima, treceg srpnja stanari ulice dobili su u poštanske sanducice obavijest da radovi u ulici pocinju prvog srpnja, ali od asfaltiranja nije bilo ništa nego su poceli radovi na gradilištu Industrogradnje nekoliko metara dalje. - Ljeti živimo u prašini, zimi u blatu i zaista više nemamo strpljenja, zakljucila je.


Podijeli: Facebook Twiter