Tražimo odgovore odmah!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zelena stranka-Zelena alternativa traži od Istarske županije hitno sazivanje izvanredne sjednice o Rockwoolu. Takoder, od Skupštine se traži da predsjednici Vlade uputi zahtjev za obvezatno prisustvovanje predstavnika nadležnih ministarstva, koji bi odgovorili na pitanja koje im je stranka postavila, a na koja ni nakon više od godinu dana nema odgovora.

Rijec je o zahtjevima koje predsjednik ove stranke Josip Anton Rupnik nije uspio postaviti na zadnjoj sjednici Županijske skupštine. Stoga je, ne bi li obavijestio javnost, i sazvao konferenciju za novinare.

- Mi smo u rujnu 2009. uputili Vladi otvoreno pismo zbog neocitovanja nadležnih, a ona je potom pitanja proslijedila ministarstvima gospodarstva, poljoprivrede i zaštite okoliša. Ministarstvo poljoprivrede odgovorilo je da je Rockwoolu dalo koncesiju za korištenje vode, a na drugo pitanje odgovor nismo dobili. Ministarstvo gospodarstva obavijestilo nas je da odgovore trebamo tražiti kod nekog drugog, ali nisu rekli kod koga, a Ministarstvo zaštite okoliša nam nije odgovorilo, kaže Rupnik.

- Jucer i danas ljudi iz okolice tvornice dolaze u Opcinu i žale se na smrad i zdravstvene simptome. Takoder se žele ocitovati o analizi stanja postrojenja u tvornici koje je Ministarstvo okoliša objavilo na svojim internetskim stranicama i mi cemo im u tome pomoci, rekla je ?urovic.

- Kao najveci grad u Istri podržat cemo sve akcije u Picnu i Podpicnu. Tražit cemo od nadležnih institucija objašnjenje kako tvornica može raditi bez uporabne dozvole i tko je potpisao dozvolu za rad, rekao je Lovric.

- Nas petero optuženih odabrani smo kao primjer za zastrašivanje. Stanujem u Zajcima, u kojima se zadnjih dana osjeca stalan smrad iz Rockwoola, istaknuo je pak Marcac.


Podijeli: Facebook Twiter