Tražimo da Miletic ispuni obecanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Tražimo punu subvenciju za roditelje pulske djece cija su djeca upisana u privatni vrtic te želimo da pulski gradonacelnik Boris Miletic, ispuni obecanja koja je dao djeci i njihovim roditeljima, a to je da se svatko dijete može upisati u željeni vrtic, i to tijekom cijele godine, rekla je na konferenciji za novinare predstavnica ravnateljica pulskih privatnih vrtica Vlasta Jedinak.

Iste zahtjeve i problematiku Jedinak je zajedno s Ladonjinim gradskim vijecnikom Mauricijom Liculom iznijela još prije nešto malo manje od mjesec dana, no buduci da konkretan odgovor i dogovor nije postignut, ponovno su prozvali i pozvali Miletica, odnosno gradsku vlast da ispoštuju ono što su obecali roditeljima i njihovoj djeci.

Jedinak je istaknula je da je bit citave price oko upisa u vrtice to što se Grad Pula preracunao.

- Shvatili su da ce u gradskim vrticima ostati puno slobodnih mjesta te su brojku za upis u privatne vrtice uz subvenciju ogranicili na 500. Takav potez je suprotan svemu onom što smo zajednicki dogovarali, rekla je Jedinak. Istaknula je da se ne radi o jednakosti placanja za roditelje (jer roditelji srecom placaju dogovorenu cijenu od 650 kuna) vec je rijec o subvenciji Grada Pule koju ostvaruju temeljem ispunjenih kriterija. Radi se o 98 roditelja koji su ispunili kriterije, a nisu ostvarili punu subvenciju, vec tek 292 kune, od ukupno 900 kuna koje su trebali dobiti. Takoder, upita za upis u naše vrtice ima još, no nažalost, rekla je Jedinak, roditelji ne mogu ostvariti subvenciju, bez obzira što im je to obecano.

- Roditelji su izigrani, jer obecavalo im se jedno, a u praksi je ucinjeno nešto sasvim drugo. Niti se može upisati dijete tijekom cijele godine, niti se može upisati u željeni vrtic, rekla je Jedinak naglašavajuci da je zbog svega ugrožena i opstojnost privatnih vrtica i njihovih zaposlenika. avnateljica privatnih vrtica.

- Deplasirano je da gradonacelnik Miletic i njegov Ured svaki prijedlog koji dokazuje da se može nešto poboljšati shvacaju kao osobni napad, dok problemi ostaju, rekao je pak Licul.

Grad Pula: Poštujemo Pravilnik!


Na upit da komentiraju iznesene tvrdnje i optužbe iz gradskog Odsjeka za informiranje dobili smo slijedeci odgovor: " U suradnji s privatnim vrticima Grad Pula donio je novu Odluku i Pravilnik o zajednickim upisima u djecje vrtice kojima su definirani kriteriji za upis, te su izjednacene cijene za gradske i privatne vrtice. Novim nacinom upisa postignuti su transparentnost i pravicnost prilikom upisa, kakvi nisu postignuti niti u jednom gradu u Hrvatskoj.

Cinjenica je da je u ovom trenutku u gradske i privatne vrtice upisano 2100 djece, ciji roditelji placaju istu cijenu. Grad Pula u potpunosti poštuje usvojeni Pravilnik o zajednickim upisima u djecje vrtice. Želimo naglasiti da je za djecu koja su upisana u "privatne vrtice", a iznad broja utvrdenog Odlukom o mreži vrtica na podrucju Pule, Grad Pula prihvatio prijedlog rješenja predloženog upravo od strane ravnateljica privatnih vrtica, za što postoji i pismeni trag, te je i toj djeci   odnosno roditeljima omoguceno pohadanje vrtica po jednakoj cijeni od 650 kuna. Sredstva u proracunu Grada Pule za 2011. godinu planirana su sukladno dogovorima i potpisanim sporazumima sa svim stranama. Možemo izvijestiti javnost da unatoc manjku financijskih sredstava, mjesta u gradskim vrticima još uvijek ima, te da se upisi djece vrše sukladno najavama i usvojenom Pravilniku".


Podijeli: Facebook Twiter