Traži se vlasnik starog "opela"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napušteni, stari automobili u centru Umaga, pored tržnice i robne kuce, ljute stanare tamošnjih zgrada, jer im nepoznati bezobraznici "kradu" parkirna mjesta.

"Napušteni stari 'opel' bordo boje, bez registarskih tablica, od ožujka ove godine parkiran je konstantno na istom mjestu - ispod dugacke terase zgrade, izmedu stražnjih ulaza u fotostudio i Benetton. U toj slijepoj ulici, gdje bi samo stanari trebali parkirati, što na prometnom znaku i piše, vec desetljecima traje kaos i uporna gluhoca gradskih službi. Trebali su vec postaviti rampu, uvesti red i zaštititi nas, vlasnike 48 stanova koji placamo komunalije. Tražimo da pronadete drskog i bezobraznog vlasnika tog auta i novcano ga kaznite, jer nam cini financijsku i vlasnicku štetu (moramo koristiti parkirna mjesta pod naplatom). Neka plati petomjesecno besplatno parkiranje u korist gradskog proracuna", napisali su u pismu koje su našem dopisništvu poslali "ogorceni stanari Trgovacke 4a, 4b, 4c, 4d i 4e te Ulice 1. svibnja 2a, 2b i 2c".

Niti stotinjak metara dalje drugi, takoder marke "opel", ali plave boje, vec je tri mjeseca ostavljen na ulazu u dvorište iza robne kuce, gdje dolaze kamioni za opskrbu prodavaonica. Taj im auto, vec pomalo zarastao u zelenilo, jako smeta, posebno velikim šleperima, jer se nalazi na pola inace uske ceste. Ondje se mnogi nepropisno parkiraju, tako da je danju pravi kaos. Plavi "opel", kako su nam ispricali gradani, nocu služi kao krevet jednom beskucniku.

Komunalni redar Claudio Grassi za prvi auto, bez registarskih plocica, nije znao, jer ga nitko nije prijavio gradskoj upravi, ali je rekao da ce ga pogledati i odmah pokrenuti postupak. Medutim, onog drugog s tablicama vec je prijavio policiji, jer su ga zvali djelatnici komunalnog poduzeca 6. maj, koji su imali problema s prohodnošcu tijekom cišcenja ulice s tzv. pometacicom. Njega, medutim, ne mogu dirati, jer komunalni redari ne smiju uklanjati vozila s registarskim tablicama. Policija bi to trebala riješiti, objasnio je Grassi.


Podijeli: Facebook Twiter