Traži se uklanjanje dijela stabala na Fažanskoj cesti

Za vrijeme radova vozila se naizmjenično propuštaju (Z. S.)
Za vrijeme radova vozila se naizmjenično propuštaju (Z. S.)

Još danas bi trebalo trajati orezivanje stabala na Fažanskoj cesti koje djelatnici tvrtke Istarske ceste provode već nekoliko tjedana. Kako saznajemo od Biserke Griparić iz Županijske uprave za ceste, riječ je o sječi raslinja u sklopu redovnog održavanja županijske prometnice, a čisti se koridor u visini od 4,5 metara.

Obrezivanje grana, mahom zimzelenog drveća uz sam rub prometnice krenulo je od Padulja, proteklih dana radilo se na području Šuride, a mehanizacija i radnici Istarskih cesta posljednjih su dana posao odrađivali u Valbandonu, točnije na ulazu u mjesto, na dionici na kojoj je odnedavno u funkciji i rasvjeta uz cestu postavljena u režiji Općine Fažana. Za vrijeme radova promet se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Biserka Griparić dijelom nam je potvrdila i neslužbenu informaciju da Županijska uprava za Ceste od Hrvatskih šuma traži uklanjanje stabala na Fažanskoj cesti. Pojašnjava da su tek uputili dopis Hrvatskim šumama koje bi trebale procijeniti koja stabla predstavljaju opasnost i koja bi trebalo ukloniti.

Odgovor bi mogao biti poznat za desetak dana, nakon čega očekuju da Hrvatske šume obilježe problematična stabla, a ŽUC će osigurati mehanizaciju i prometnu signalizaciju za to. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter