Traži se ravnatelj umaške knjižnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Umag raspisao je javni natjecaj za izbor ravnatelja Gradske knjižnice Umag, koji ce biti imenovan na cetiri godine.

Osim što moraju imati najmanje pet godina rada u knjižnicarskoj struci, kandidati moraju imati završen preddiplomski i diplomski sveucilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveucilišni studij, odnosno specijalisticki diplomski strucni studij knjižnicarskog usmjerenja, odnosno kandidati mogu biti osobe koje su stekle visoku strucnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Uz razne druge uvjete, poput organizacijskih i komunikacijskih sposobnosti, kandidati moraju poznavati talijanski jezik u govoru i pismu. Dokumentima koji potonje dokazuju moraju priložiti i prijedlog programa ustanove za iduce cetiri godine.

Natjecaj je otvoren 15 dana i objavljen je u lokalnim medijima, na oglasnim plocama Grada, Gradske knjižnice i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te na internetskim stranicama Grada i biblioteke. Prijave se dostavljaju poštom na adresu gradske uprave.

Inace, umašku knjižnicu kao vršitelj dužnosti vodi Neven Ušumovic, i to od 1. listopada 2005., kada je postala samostalna ustanova. Od tada do danas natjecaj za odabir ravnatelja ni jednom nije raspisan.

Kako smo vec pisali prije cetiri mjeseca, bez odgovora je ostao upit zašto to dosad nije ucinjeno. Onomad je iz gradske uprave poruceno da je status vršitelja dužnosti ravnatelja Gradske knjižnice, ali i Muzeja grada Umaga, gdje natjecaj za ravnatelja još nije raspisan, ostao otvorenim pitanjem od prethodnog cetverogodišnjeg mandata gradske vlasti. Naime, temeljem Zakona o muzejima i Zakona o knjižnicama, ustanovama do pet zaposlenih upravlja ravnatelj, stoga je osnivac, konkretno nekadašnje gradsko poglavarstvo, bilo obvezno raspisati natjecaj za ravnatelje.


Podijeli: Facebook Twiter