Traži se ravnatelj s vizijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od danas pocinje teci 30-dnevni rok za prijave na natjecaj za izbor glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), receno je na konferenciji za novinare Programskog vijeca HRT-a i privremenog glavnog ravnatelja HRT-a.

Predsjednik Vijeca Zvonko Milas pozvao je sve koji misle da mogu i koji imaju viziju da se jave na natjecaj i tako potaknu Vijece na izbor najboljeg kandidata. Zajamcio je da ce natjecaj biti proveden na transparentan nacin i bez uplitanja politike. Uvjeti natjecaja i sve potrebne informacije dostupne su na internetskim stranicama HRT-a i u dnevnim novinama.

Clanica Vijeca Marina Škrabalo ustvrdila je da HRT treba vodstvo koje ce kucu uvesti u EU i provesti zacrtane ciljeve. "Treba nam vodstvo s profesionalnim i moralnim integritetom, vizijom i sposobnošcu stvaranja kohezije medu profesionalcima", rekla je.

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac izvijestio je da je osnovana strucna skupina koja ce "pripremiti platformu" na temelju koje ce se ocitovati o zahtjevu za razrješenjem glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzic. No, prethodno se mora pricekati ocitovanje Novak Srzic koja je trenutno na bolovanju.

Marina Škrabalo najavila je da ce Programsko vijece u sljedecih desetak dana održati sjednicu na kojoj ce najviše pažnje posvetiti emitiranom programu. Na konferenciji za novinare danas je prvi put u ulozi HRT-ovog glasnogovornika nastupio Danko Družijanic, nekadašnji voditelj Dnevnika koji se na HRT vratio s mjesta glasnogovornika Ingre.


Podijeli: Facebook Twiter