Traži se prvi ravnatelj MSUI-ja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na temelju Zakona o ustanovama i muzejima te Odluke o osnivanju Muzeja suvremene umjetnosti Istre i njegovog statuta, raspisan je natjecaj za imenovanje ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Kandidati moraju ispunjavati sljedece uvjete: završeni preddiplomski i diplomski sveucilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveucilišni studij ili, pak, specijalisticki diplomski strucni studij te najmanje pet godina rada u muzejskoj struci. Kandidat može imati visoku strucnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ukoliko je istaknuti i priznati strucnjak na podrucju kulture s najmanje deset godina rada u kulturi. Od kandidata se ocekuju strucne, radne i organizacijske sposobnosti te znanje dva svjetska jezika, uz poželjno poznavanje talijanskog jezika.

Kandidati za ravnatelja dužni su, osim dokaza o ispunjavanju uvjeta, podnijeti i cetverogodišnji program rada Muzeja suvremene umjetnosti Istre.

Ravnatelj se imenuje na cetiri godine, a prijave na natjecaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se do 27. kolovoza na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za kulturu za Natjecajno povjerenstvo za izbor ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre, Labin, G. Martinuzzi 2, s naznakom: "Natjecaj za ravnatelja - ne otvaraj".

Natjecajno povjerenstvo koje ce Istarskoj županiji, dakle osnivacu ustanove, dostaviti prijedlog za imenovanje ravnatelja MSUI-ja djeluje u sastavu: Vladimir Torbica, Bojan Šumonja i Jerica Ziherl.


Podijeli: Facebook Twiter