Traži se primjeren suvenir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gradskoj knjižnici i citaonici otvorena je prva od dviju izložbi u sklopu Dana pulskog stvaralaštva koju organizira udruga za promicanje stvaralaštva Art studio.

"Dani pulskog stvaralaštva pokrenuti su s ciljem promocije primjerenog suvenira koji bi predstavio naš tritisucljetni grad prebogat kulturno-povijesnom baštinom, ali i regiju. Kada se spomene suvenir, mnogi od nas imaju ne baš pozitivne asocijacije na serijski izraden proizvod, sumnjive kvalitete i s vrlo malom, najcešce nikakvom umjetnickom vrijednošcu, koji je u velikom broju slucajeva proizveden van granica naše države. Osnovni smisao ove manifestacije je potaknuti umjetnike da osmisle reprezentabilan suvenir", rekao je Igor Fabris iz te udruge.

Na izložbi su se predstavili Linea Bottegaro Brkljaca s oslikanim rucno izradenim crjepovima, Jelena Drobec s fuzijom stakla, Sonja Milotic Šesto i Sandra Šesto s mozaikom, pulski Centar za inkluziju i podršku u zajednici te Art studio.

Postav se može razgledati do 14. kolovoza, a 19. kolovoza u 19 sati izlagat ce Vesna Jaklin Pantic, Saša Matjašic, Igor Fabris, Linea Bottegaro Brkljaca, Jelena Drobec, Dom za starije i nemocne "Alfredo Štiglic" i Centar za inkluziju i podršku u zajednici.


Podijeli: Facebook Twiter