Traži se ostavka Gvida Radolovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Punih šest mjeseci traje agonija u pulskoj podružnici Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, gdje je do raskola došlo nakon što je predsjednicku funkciju od Mirsade Budija u lipnju preuzeo Gvido Radolovic.

Situacija se mjesecima zakuhavala te ce iduci tjedan i kulminirati. Više clanova Upravnog odbora i djelatnice SUOI-ja potpisali su zahtjev za sazivanjem sjednice Upravnog odbora, na cijem bi se dnevnom redu trebale naci dvije bitne tocke - traženje neopozive ostavke Radolovica s mjesta predsjednika te sazivanje izvanredne izborne skupštine.

Prva skupština sazvana na temelju istog zahtjeva održana je bezuspješno krajem studenog. Prema rijecima sudionika, trajala je cetiri i pol sata, a u tom vremenu nisu uspjeli izglasati cak ni dnevni red. Najveci apsurd odnosio se ipak na odabir zapisnicarke, gluhonijeme osobe, kojoj je Radolovic dao tu zadacu nakon što je iz prostora izbacio dotadašnju zapisnicarku. Druga skupština bit ce održana 14. prosinca, a u slucaju da niti ovog puta ne budu uspjeli u nakanama, potpisnici zahtjeva najavili su da ce vec iduci dan izaci iz SUOI-ja.

Oni navode više razloga za smjenu Radolovica, medu ostalim da, suprotno odluci Upravnog odbora, Radolovic nije htio potpisati godišnju prijavu programa Saveza na javni poziv Opcine Medulin, da se zalaže za ukidanje besplatnog knjigovodstva Saveza, cije usluge ni ne koristi, iako bi sukladno odluci Upravnog odbora trebao, da nije pomogao Društvu distroficara Istre da stupi u najam nekadašnjeg prostora Saveza na staroj tržnici, da je sazvao sastanak kojemu nije prisustvovao zbog toga što su ondje bili i clanovi Upravnog odbora, da je neutemeljeno optužio Savez da je uzeo novac za placu tajnice, nikada nije sazvao drugi dio sjednice Upravnog odbora... Osim toga, u zahtjevu za sazivanjem izvanredne sjednice navodi se i da je mnogim clanovima, kao i djelatnicama SUOI-ja, upucivao prijetnje, vrijedao ih i omalovažavao.

- Nemam komentar. Sve što vam stigne anonimno treba baciti u koš. Loše necu iznositi u novine, samo dobro. Oni koji su vam to donijeli su psihicki potresene i neuravnotežene osobe koje rade za osobnu korist, rekao je Radolovic i poklopio nam slušalicu.


Podijeli: Facebook Twiter