Traži se lokacijska za hotel pod sv. Fumom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Investitori su za gradnju novog hotela Rovinj, koji ce se nalaziti na mjestu staroga, ciji je najveci dio srušen bez važece gradevinske dozvole, predali Gradu Rovinju zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole.

U Gradu saznajemo da su investitori uz potrebnu dokumentaciju priložili i idejni projekt, na cijem odobravanju i uklapanju u detaljni urbanisticki plan podrucja na kojem ce biti izgraden radi gradski odjel za izdavanje akata za gradnju.

Hotel ce graditi tvrtka Hotel Rovinj, ciji su vlasnici u jednakim omjerima John Brajkovich i Gavin Susman. Brajkovich, istarski iseljenik iz Australije, svojedobno je po povratku u rodni kraj kupio stari hotel Rovinj tvrtke Rovinjturist.



U namjeri da ga renovira, srušio je stare paviljone, sve osim središnjeg dijela hotela, nastalog adaptacijom nekadašnje karaule podno crkve sv. Eufemije. Radovi su poceli bez prethodnog ishodovanja gradevinske dozvole i stoga ih je zaustavila gradevinska inspekcija.

U povijesnoj jezgri vec nekoliko godina stoji neuredeno gradilište, pravo ruglo. Propale investicije se prije nekoliko godina primio Susman, americki poslovni covjek.

"Ako na vrijeme dobijemo odobrenje glavnog projekta, gradnja bi trebala poceti sljedece jeseni, tako da bi hotel bio spreman za turisticku sezonu 2011. godine. Procjenjujemo da ce se u izgradnju uložiti 15 do 20 milijuna eura", rekla nam je Ivana Šoljan, Susmanova životna i poslovna partnerica. (A. POKRAJAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter