Traži se izvođač radova na igralištu na Vidikovcu


U svrhu pripreme nabave i informiranja gospodarskih subjekata o planovima i zahtjevima u vezi s nabavom Grad Pula je u srijedu objavio prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta na Vidikovcu kod Prilaza Monte Cappelletta.

Rasvjeta za noćno korištenje

Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima trajat će pet dana, a zainteresirani gospodarski subjekti mogu u tijeku njegovog trajanja svoje primjedbe i 
prijedloge na dokumentaciju dostaviti na e-poštu: [email protected]. Po isteku roka Grad će razmotriti sve pristigle primjedbe i prijedloge te će o (ne)prihvaćanju izraditi izvješće, koje će u roku od sedam dana objaviti na svojim internetskim stranicama.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi milijun kuna (bez PDV-a), a predmet nabave je izgradnja multifunkcionalnog sportskog igrališta na Vidikovcu kod Prilaza Monte Cappelletta. 
Riječ je o površini od oko dvije tisuće metara koja će sadržavati multifunkcionalno igralište, odnosno objedinjeno igralište za mali nogomet/rukomet i košarku ukupne površine gotovo tisuću kvadrata; fitnes zoni s pet sprava za vježbu na otvorenom površine 110 kvadrata; boćališta dimenzija 12,5x3 metara; javne rasvjete igrališta i boćališta za mogućnost korištenja u noćnim satima; pješačke staze; te sadnju biljnog materijala i opremanje prostora urbanom opremom (klupice i koševi za otpatke). Rok završetka radova je 70 dana od dana uvođenja u posao.

O preuređenju površine većoj od dvije tisuće četvornih metara na Vidikovcu govori se već gotovo tri godine, no, izgleda da je, kao što je gradska uprava najavljivala početkom godine, stiglo vrijeme da najviši pulski kvart dobije dostojnu sportsko-rekreacijsku površinu.

Slobodno vrijeme na otvorenom

Iz Grada su već početkom godine naveli da će ubrzo nastaviti s obogaćivanjem gradskih lokacija rekreativnim i sportskim sadržajima da bi građani imali dodatne mogućnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom, stoga izgradnju na Vidikovcu smatraju značajnom, jednako kao i nedavno potvrđenu izgradnju igrališta na Pragrandeu. 
Inače, za multifunkcionalno sportsko igralište na Vidikovcu izrađena je već projektna dokumentacija i, najvažnije, ishodovana građevinska dozvola. (G. ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter