Traži li Plinara previše za prespajanje korisnika?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na aktualnom satu pulskog Gradskog vijeca u cetvrtak najvecu je pažnju, po tko zna koji put, dobila plinofikacija Pule. Vijecnik SDP-a Marjan Mužinic istaknuo je pozitivnu reakciju gradana na kvalitetu i nižu cijenu prirodnog energenta, no, Mauricio Licul, vijecnik Ladonje, još je jednom ukazao na loš pravilnik kojim Plinara od gradana zahtijeva previsoke dodatne troškove prilikom prespajanja, te je istaknuo da su dva sudska vještacenja pokazala da to nije u skladu s propisima. Ovog puta odgovor je tražio od gradonacelnika Borisa Miletica.

- Sve je dobro dok nema problema. Ako mislite da Plinara nije bila kriva prilikom eksplozije plina u Puli zašto je sud osudio odgovornu osobu iz Plinare? Odgovornost je Plinare da plinovod sigurno funkcionira, da potrošaci imaju dovoljno plina. Da se nije išlo u projekt plinofikacije danas ljudi ne bi uopce imali plin. Sad sve funkcionira, gradani imaju niže racune, gospodarstvo ostvaruje znacajne uštede, a vama ne valja, zakljucio je Miletic.

Na sjednici se govorilo, izmedu ostalog, o posljednjem istraživanju potrošackih košarica kojim Pula više nije najskuplji grad u Hrvatskoj, o problemu zbrinjavanja azbestnog otpada s prostora nekadašnjeg Ytonga na Monte Šerpeu, dok je Bruno Nefat, lider Ladonje, insistirao da konacno dobije odgovor na pitanje postavljeno na prošloj sjednici o prenesenoj imovini Osnovnoj školi i djecjem vrticu Veli Vrh, koja je za više od dva milijuna kuna viša od troškovnika.

Bilo je rijeci i o "promotivnoj akciji" najavljenog poskupljenja usluga Pulaprometa sa šest na sedam kuna. Potom su, opravdano, iznesene pohvale za akciju osiguravanja interventnog prihvatilišta za beskucnike prilikom nedavne "sibirske" zime u što se osim grada ukljucio Crveni križ, Centar za socijalnu skrb, ali i mnoštvo gradana. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter