Traženje poticaja do 15. svibnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljoprivrednici trebaju požuriti sa predajom zahtjeva za poticaje jer rok istjece 15. svibnja. Rijec je o državnim poticajima za biljnu proizvodnju ciji su se zahtjevi poceli zaprimati s 1. ožujkom. Ovogodišnja je novost da se prijava može dostaviti sve do 9. lipnja, ali se u tom slucaju poticaji umanjuju za jedan posto po danu, pocevši od 15. svibnja.

Prijava se podnosi u regionalnim uredima Agencije za placanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a u slucaju Puljštine to je u Splitskoj broj 14. Poticaji se isplacuju iskljucivo na žiro-racune pa podnositelj zahtjeva treba navesti i taj podatak.

Kad je rijec o maslinarima pravo na poticaje ostvaruju oni s najmanje 800 kilograma preradenih maslina i minimalno 30 rodnih stabala. Odlukom ministra poljoprivrede poticaji su se umanjili za 40 posto. Tako se za litru maslinova ulja prodanog putem racuna ostvaruje poticaj od šest kuna umjesto deset. Za kilogram preradenih maslina ostvaruje se pravo na 0,63 umjesto dosadašnjih 0,75 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter