Tražeci isplatu place radnik dobio batina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dobio je šamarcinu i to je to!", tako nam je odgovorio Dragan Divkovic, vlasnik tvrtke Zvonimir Gradnja iz Škatara, na pitanje je li izudarao svog radnika Zlatka Flaca (56), Cakovcanina koji vec deset godina živi i radi u Puli. Flac nam je naime ispricao pricu o fizickom sukobu s poslodavcem, koji mu je ostao dužan placu, a ne uplacuje mu ni bolovanje.

- Nemam od cega živjeti. Ne primam placu ni naknadu za bolovanje, a radna knjižica još mi je kod poslodavca. Bio sam na bolovanju vec više od mjesec dana kada sam, buduci da se nije javljao na moje pozive, otišao do Divkoviceve kuce 9. svibnja oko 19 sati, i to zajedno sa suprugom Ljiljanom. Htio sam mu dati broj racuna na koji ce mi uplatiti placu za ožujak i travanj. Rekao sam mu da nemam od cega živjeti i da mi uplati novac, prica nam Flac.

- Krenuo je prema nama, moju suprugu uhvatio za nadlaktice pa mene za ruke i poceo nas uvlaciti u svoje dvorište prijeteci i pitajuci me što ja hocu. Zgrabio me za košulju i oborio na tlo. Bio sam šokiran.

Nisam nasilan i nisam uzvracao udarce koji su uslijedili. Izudarao me rukama i nogama po tijelu. Primio sam najmanje deset udaraca, kaže Flac, koji je, kao i njegova supruga, smogao hrabrosti prijaviti slucaj policiji tek dva dana kasnije, 11. svibnja. U sukobu s poslodavcem lakše je ozlijeden.

- Ha, ha, ha!, smijao se Divkovic u slušalicu kada smo mu rekli zbog cega ga zovemo i što nam je Flac ispricao.

- On je došao sa ženom kod mene. Napadao mi je trudnu ženu i isprepadao mi dijete. Ta osoba je monstrum, poceo je Divkovic ispaljivati salvu optužbi na racun svog radnika.

- Došao je kao životinja me tražit'. Dobio je šamarcinu i to je to, nastavio je Flacov poslodavac tvrdeci da je - vezano uz prijavu - s radnikom sve bilo ranije dogovoreno. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter