Traže se zakupci prostora za novi autobusni kolodvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina objavio je javni poziv za iskazivanje namjere za zakup ili kupnju poslovnih prostora u novoj zgradi autobusnog kolodvora u Pazinu. Prema idejnom rješenju planirana zgrade pazinskog autobusnog kolodvora u suterenu će raspolagati s oko 600 metra četvornih i s oko 1.200 metara četvornih u prizemlju, a ukaže li se potreba pristupit će se projektiranju još jedne etaže.

Zdanje na sedam tisuća kvadrata

Površina dijela objekta koja se odnosi na poslovnu namjenu sastojat će se od više samostalnih upravnih cjelina, prostora koji će biti izloženi prodaji ili zakupu, a djelatnosti koje se mogu obavljati unutar poslovnih prostora namijenjenih za zakup ili kupnju, podrazumijevaju čiste djelatnosti. To su prostori namijenjeni za razne urede, trgovačke i uslužne djelatnosti ili proizvodnju bez negativnog utjecaja na okoliš, te razni komunalni servisni i razni prateći sadržaji. Nakon obrade pristiglih obrazaca za iskazivanje namjere za zakup ili kupnju poslovnih prostora definirat će se smjernice za izradu idejnog projekta, a potom će se s podnositeljima obrasca sklopiti sporazum radi reguliranja prava i obveza vezanih uz izgradnju objekta. Popunjeni obrazac potrebno je u pazinsku gradsku upravu dostaviti najkasnije do 23. listopada. Uz to u Gradu Pazinu mogu se dobiti i se dodatne informacije o zakupu ili kupnji poslovnih prostora u novoj zgradi autobusnog kolodvora u Pazinu.

Buduća građevna autobusnog kolodvora u Pazinu prostirat će se na približno 7.000 metra četvornih na lokaciji postojećeg autobusnog kolodvora. Prema projektu glavni je cilj autobusni kolodvor urediti kao polivalentni prostor, koji će uz terminal za autobuse raspolagati prostorima za trgovačke i uslužne djelatnost. Uz gradnju novog autobusnog kolodvora planom uređenja ovog dijela Pazina obuhvaćena je i regulacija prometa u ovom dijelu grada.

Naime, između postojećeg autobusnog kolodvora i benzinske crpke prolazi najprometnija pazinska ulica, zapravo cesta koja Istarski cestovni ipsilon spaja s cestama za Pulu i Poreč. Ova prometnica Pazin praktično dijeli na dva dijela. S jedne je strane grad, a s druge nekadašnja vojarna u kojoj djeluju mnoge udruge, institut šumarstva i veleučilište. Uz to na ovom se prostoru planira izgraditi i dom za starije i nemoćne. Prema sjeveru, nalazi se prometna ulica koja postojeći autobusni kolodvor razdvaja od zgrada osnovne i srednje škole, a da situacija bude još složenija iza postojećeg kolodvora nalazi se parkiralište dječjeg vrtića. Dodatne poteškoće u prometu predstavljaju izlaz s benzinske crpke i obližnje stambene zgrade te izlaz na glavnu cestu s parkirališta nebodera u Ulici Jurja Dobrile. (M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter