Traže se tajni kupci, a najviše posla u obrazovanju

Situacija na Zavodu mijenja se iz dana u dan (M. ANGELINI)
Situacija na Zavodu mijenja se iz dana u dan (M. ANGELINI)

Trenutno su na stranicama Zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Pula objavljena tek 145 oglasa u kategoriji slobodnih radnih mjesta u Istarskoj županiji u kojima se traži oko 180 radnika.

Situacija se doduše mijenja i ažurira iz dana u dan jer neki oglasi ističu, a objavljuju se novi, no ostaje činjenica da je to daleko manje slobodnih radnih mjesta nego u sezoni kada se u ljetnim mjesecima tražilo oko 500-tinjak radnika.

Mnoge od kategorija djelatnosti (koje su ponešto izmijenjene u odnosu na ranije) trenutno ne traže niti jednog jedinog radnika - tako posao trenutno ne mogu pronaći: direktori, menadžeri i čelnici, kvalificirani poljoprivredni, ribarski i šumarski radnici, tiskari, precizni mehaničari, keramičari i staklari. Ne traži se niti jedan jedini radnik u proizvodnji i preradi hrane, tekstila, kože ili drva te niti jedan rukovoditelj strojeva i postrojenja.

Najviše oglasa za radnicima, njih 23, oglašeno je kategoriji "profesori, nastavnici i stručnjaci iz obrazovanja". U Puli tako škola Monte Zaro traži profesora engleskog jezika, kao i pulska Gimnazija. Dnevni centar za rehabilitaciju Pula traži rehabilitatora i logopeda, a Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna nastavnika stručne grupe predmeta tekstilnog dizajna.

Škola u Barbanu traži učitelja glazbenog, u Divšićima traže učitelja matematike, kao i rovinjske škole koje traže dva profesora matematike te po jednog kemije i fizike. U Umagu i Lupoglavu traži se učitelj likovnog odgoja, u Pazinu učitelj tehničkog odgoja, a rovinjski Institut "Ruđer Bošković" traži savjetnika.
 
U kategoriji "uredskih službenika" raspisano je deset oglasa u kojima se primjerice, za područje Istre, traži čak 15 "tajnih kupaca", zatim skladištari i pomoćnici skladištara, knjigovođe, prodajni predstavnici, a u Pazinu se traži i "logističar u salonu namještaja".  (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter