Traže se statisti za "Jezero" Luca Bessona

Luc Besson
Luc Besson

Novi film slavnog filmskog redatelja, scenarista i producenta Luca Bessona akcijski triler "The Lake" (Jezero) snimat će tijekom lipnja i srpnja u Hrvatskoj, a među nekoliko lokacija snimanja nalazi se i Istra.

Filmska kuća Pakt media stoga traži veliki broj statista, pogotovo muškaraca, u dobi od 18 do 70 godina, a nešto i djece od šest do devet godina starosti. Odabir statista u Pazinu će se održati danas 18. svibnja od 11 do 18 sati u Spomen domu. Predviđeno razdoblje snimanja u Istri je od 17. do 26. lipnja, ali odabrani statisti će biti angažirani tek jedan ili nekoliko dana, a ne čitav period, poručuju iz Pakt medije.

Istodobno se odabir statista odvija u Zagrebu danas i sutra od 11 do 18 sati u sjedištu tvrtke Pakt media na adresi Jurkovićeva 3. U Zagrebu je snimanje predviđeno od 17. do 22. srpnja. Zainteresirani koji ne mogu doći na odabir statista mogu se javiti na e-mail [email protected] sa svojim imenom i prezimenom, novom fotografijom lica i cijelog tijela te brojem mobitela.

O samom se filmu zasad zna vrlo malo. Okosnica radnje je prastari misterij odnosno otkriće podvodnog blaga u jednom bosanskom jezeru (negdje piše i u ratom razorenoj Srbiji?) kojeg otkrivaju članovi specijalne postrojbe američke ratne mornarice (Navy SEAL). Uz Richarda Wenka Luc Besson ("Peti element","Taxi", "Leon") je scenarist filma, dok je redatelj Steven Quale. Glavna glumačka zvijezda filma poznati je američki glumac J. K. Simmons koji je ovogodišnji laureat budući je nedavno dobio Oscara za sporednu glumačku ulogu u filmu "Ritam ludila" ("Whiplash") koji je ukupno osvojio tri Oscara. Film bi trebao biti prvi puta prikazan 15. srpnja iduće godine. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter