Traže se kupci zemljišta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do ponedjeljka je otvoren još jedan natjecaj za prodaju gradevinskog zemljišta u vlasništvu Opcine Sveti Lovrec - šest parcela u Sv. Lovrecu, od kojih se pet nalazi u Ulici Pini, zatim dvije u selu Heraki te jedna u selu Kršuli. O ishodu natjecaja ovise kljucne investicije ove opcine u tekucoj godini, uglavnom vezane za prodaju imovine.

Parcele u Pinima, redom vece od tisucu kvadrata, nude se po pocetnoj cijeni od 72 eura za kvadrat, dok se za one u selima traži najmanje 54 eura.

Spomenuta zemljišta bezuspješno su oglašavana u više navrata tijekom zadnje dvije godine, uz stalno snižavanje pocetnih cijena. Bivša vlast isprva je nudila parcele u Pinima po 110 eura, potom spuštala na 90, da bi sadašnja cijena bila postavljena prema procjeni vještaka.

Po rijecima nacelnikovog zamjenika Milana Žužica, cijene su iste kao na prethodnom natjecaju, raspisanom u rujnu. Daljnje snižavanje nije moguce, jer Opcina ne smije prodavati ispod cijene koju odredi vještak. Procjena je sacinjena pred dvije godine, u znatno drukcijim prilikama na tržištu nekretnina.


Podijeli: Facebook Twiter