Travelife Gold hotelima Monte Mulini, Lone i Eden


Na adresu Maistrinih hotela Monte Mulini, Lone i Eden stiglo je prestižno priznanje Travelife Gold, koje se dodjeljuje hotelima i ostalim turističkim smještajnim kapacitetima. Naime, Travelife je međunarodni sustav certifikacije koji promiče održivost u turističkoj industriji i pomaže turoperatorima, hotelima i ostalim smještajnim kapacitetima u upravljanju i praćenju njihovih društvenih i okolišnih učinaka, kao i u dijeljenju njihovih postignuća s klijentima.

Hoteli također moraju pokazati na koji način podržavaju lokalne tvrtke, njeguju tradiciju zajednice. te štite biljni i životinjski svijet. Upravo, da bi se certifikat dobio potrebno je zadovoljiti čak 150 kriterija održivosti, što je ove godine uspjelo Maistrinim hotelijerskim perjanicama u Rovinju.

Valjalo je dakle, zadovoljiti  sva pitanja povezana sa zaštitom okoliša, kao što su smanjenje količine otpada i korištenje energijom, vodom i kemikalijama, ali i pozitivno djelovati u području društvenih pitanja, poput dobrobiti zaposlenika, rada s lokalnom zajednicom, zaštite djece i ljudskih prava.

Hoteli, također, moraju pokazati na koji način podržavaju lokalne tvrtke, njeguju tradiciju zajednice te štite biljni i životinjski svijet. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter