Travanj možda najbolji u povijesti istarskog turizma

I u svibnju te lipnju očekuje se bolji rezultat nego lani (Neven LAZAREVIĆ)
I u svibnju te lipnju očekuje se bolji rezultat nego lani (Neven LAZAREVIĆ)

Prema najavama, ovogodišnji turistički travanj trebao bi biti najuspješniji u povijesti istarskog turizma, izjavio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije. Međutim, konkretne brojke, koje bi trebale potvrditi ove optimistične najave, jučer nije iznio, rekavši da se podaci još prikupljaju te da će biti poznati u ponedjeljak.    

No, na čemu su utemeljena ova predviđanja? Ivošević objašnjava da su se poklopili blagdani na vodećim tržištima te razne manifestacije u Istri. Sve to je, unatoč vrlo promjenjivom vremenu, privuklo velik broj turista.

- U travnju se u Rovinju održao Red Bull Air Race, uz odličnu posjećenost - 60.000 dolazaka. Tjedan nakon toga bili su uskrsni blagdani koji su tog vikenda donijeli novih 25.000 gostiju. Prema najavama, za prvomajske praznike očekujemo još 60.000 dolazaka, a u međuvremenu su bila dva vrlo važna praznika: 25. travnja u Italiji te 27. u Sloveniji obilježavali su se dani oslobođenja i mnogi su turisti blagdane spojili s vikendom.

Unatoč izuzetno lošem vremenu koje nas prati gotovo otkako je Red Bull završio, svi ovi podaci govore da će travanj biti po svemu sudeći najbolji u povijesti Istre, rekao je Ivošević. Napominje da manifestacije svakako pridonose dobroj posjećenosti, a jedna od atraktivnosti su i Svjetleći divovi, odnosno Uljanikove dizalice koje će se osvijetlili ovoga vikenda u sklopu festivala Visualia. Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

U Puli 20 posto više dolazaka

- Vesele nas brojke za prva četiri mjeseca za područje Pule, a to je da imamo 20 posto više dolazaka te 19 posto više noćenja, rekao je gradonačelnik Boris Miletić i dodao da je posljednjih godina Pula doživjela značajan i kvalitativan iskorak. Prvenstveno se to odnosi na značajna ulaganja Arenaturista i to u segmentu poboljšanja kvalitete postojećih smještaja. Nadalje, tu su brojne manifestacije poput filmskog festivala, Outlooka i Dimensionsa te drugih. (N. S.)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter