Trapattoni više nije izbornik Irske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine izbornik irske reprezentacije Giovanni Trapattoni (74) podnio je ostavku.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Irska je na četvrtom mjestu skupine C s 11 bodova, 11 manje od lidera Njemačke i šest manje od Švedske na drugom mjestu. Ispred Irske je i austrijska reprezentacija s 14 bodova. Osim 74-godišnjeg talijanskog stručnjaka, irski stožer napuštaju i njegovi suradnici Marco Tardelli i Franco Rossi.

"Žao mi je što nismo uspjeli. U Irskoj sam proveo pet sjajnih godina", rekao je Trapattoni napuštajući Dublin.

Pod palicom iskusnog talijanskog stručnjaka Irci su izborili plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine, gdje su u skupini sa Španjolskom, Italijom i Hrvatskom bili četvrti, zadnji SP u Južnoj Africi su ispustili u dodatnim kvalifikacijama nakon "francuske pljačke", a sada su ostali i bez World Cupa u Brazilu.

"Ove kvalifikacije su za nas bile razočaravajuće, no Trapattoni je ostavio skupinu mladih i kvalitetnih igrača i nadam se uspjehu u kvalifikacijama za EP u Francuskoj 2016. godine", istaknuo je izvršni direktor irskog nogometnog saveza John Delaney.

Trapattoni je tijekom karijere vodio Milan, Juventus, Inter, Bayern, Cagliari, Fiorentinu, Benficu, Stuttgart, Red Bull Salzburg te reprezentaciju Italije. Dosad je osvojio 22 trofeja i jedan je od tek četiri stručnjaka koji su osvajali naslove prvaka u četiri države. Preostala trojica su Ernst Happel, Jose Mourinho i naš Tomislav Ivić. Trapattoni je uz Udu Latteka jedini trener koji je osvojio sva tri europska klupska trofeja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter