Trapattoni razbuktao irski optimizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na stadion "Arka" u Gdinji jucer se slila sva sila novinara, fotoreportera, kamermana... I ne samo irskih i hrvatskih, vec i njemackih, poljskih... Konferenciju za novinare trebao je održati Giovanni Trapattoni, irski izbornik cijem jedinstvenom šarmu jednostavno nisu mogli odoljeti. Svaka njegova presica preraste u pravu malu predstavu, jer Trap o nogometu prica s takvom strašcu da ga je pravi gušt slušati, pogotovo kad mu u tom naletu strasti pobjegne poneka talijanska ili njemacka rijec.

Trapattoni je vec odavno otvorio sve karte, tako da ni dva dana prije utakmice s Hrvatskom nije bilo potrebe za bilo kakvom igrom skrivaca. To znaci da ce "kockastima" suprotstaviti istu onu momcad koja je ispod svake razine odigrala susret u Budimpešti.



Ovakve prijateljske utakmice zaista nisu nikakvo mjerilo, još manje pokazatelj pravog stanja, no Trapattoni je svejedno bio jako ljut zbog onog što je njegova momcad pokazala. Situacija se sad vec smirila, kao i Trapattoni.

- Ukoliko ne bude nikakvih iznenadenja ni ozljeda, u nedjelju ce protiv Hrvatske istrcati momcad koja je s Madarskom u Budimpešti odigrala 0:0. Podsjetio sam na dobre i loše stvari s te utakmice i ta je prica sad zakljucena. Okrecemo se onome što nas ceka od nedjelje - potvrdio je Trapattoni.

- Momcad je odlicno balansirana, a ja sam uvjeren da posjedujemo kvalitetu za visoke domete. Ne mogu ovog trenutka tvrditi da cemo pobijediti u nedjelju, jer bi to bilo neozbiljno, ali tvrdim da cemo svi dati sve od sebe da pobijedimo. To je naša obaveza. Hrvatska je jaka... (Nenad JANKOVIC; snimio Milivoj MIJOŠEK))


Podijeli: Facebook Twiter