Traore se ne vraca na Verudu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nestašni decko pulskog kluba Kalilou Traore javio se, navodno, iz Malija nekim medijima. Pritom je pozdravio Upravu Verudeža i rekao da se više ne vraca u Pulu i da traži novi klub jer mu je ugovor s Puljanima istekao. Na naš poziv nije se javio.

Dosad su iz pulskog kluba u nekoliko navrata naglašavali da je po njima Traore i dalje igrac pod ugovorom pa smo stoga zatražili od Uprave Istre 1961 detaljnije pojašnjenje ovog slucaja.

"Po ugovoru koji je naš klub potpisao s Traoreom, on je i dalje naš igrac", rekao je direktor Vlado Orlic. "Dio clanka 3 tog ugovora to jasno potvrduje jer se tu navodi da se, ako klub ne dobije zadovoljavajucu ponudu za igraca, ugovor automatski produljuje za jednu i ostale sezone po tocno definiranim uvjetima koje je klub dosad uredno ispunjavao.

Duljina ugovora nije nigdje precizno definirana, ali on po FIFA-inim propisima ne može biti dulji od pet godina. On je dosad odradio dvije sezone u našem klubu i mi smatramo da je i dalje naš igrac", jasan je Orlic.

Isto je rekao i sportski direktor Ivan Kurtovic, kojem je Traore napisao dva SMS-a u kojima ga je obavijestio da se ne namjerava vratiti na Verudu i da mu njegovi menadžeri traže neki jaci klub za nastavak karijere.

Dojam je da nestašnog, ali kvalitetnog Malijca u Puli više necemo gledati i sada Istra 1961 treba osigurati da za njega dobije pripadajucu odštetu.


Podijeli: Facebook Twiter