Traore opet presudio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši "Istre 1961" došli su do tri vrlo važna boda u borbi za prvoligaški ostanak nakon što su danas na Verudi s 2:0 pobijedili "Slaven Belupo" u susretu koji je po mnogo cemu bio repriza onog od prošle subote protiv Zadrana.

Kao i tada, strijelci su bili Traore i Šehic, a igrac odluke opet je bio Malijac koji je individualnom akcijom zakljucenu udarcem s ruba kaznenog prostora prelomio susret.

Prvo poluvrijeme susreta bilo je po prilikama za gol vjerojatno najsiromašnijih 45 minuta ove sezone. Igralo se vecim dijelom izmedu dva šesnaesterca, ali bez vecih opasnosti za golmane. Puljani, koji su zaigrali u vec standardnom 4-2-3-1 rasporedu, su imali nešto više loptu u nogama, no pravog pritiska prema gostujucem golu nisu ostvarili.

Prvi udarac u okvir gola uputili su gosti preko Delica koji je s lijeve strane pucao po sredini gola, ali je Lisjak mirno boksao loptu. Vidjevši da njegovi igraci ne uspijevaju probiti po bokovima, trener Vulic zamijenio je od 33. minute mjesta Alimiju i Roceu, poslavši prvoga na lijevu, a drugoga na desnu stranu. Jedinu pravu priliku za gol u prvom dijelu imalii su Verudeži u 37. minuti nakon prekršaja na Traoreu blizu desne korner zastavice.

Slobodan udarac je izveo Roce pogodivši suprotnu vratnicu s tim da je Chago bio najviši u skoku zakasnivši djelic sekunde da loptu ubaci u mrežu u kojoj se na kraju našao on. U nastavku akcije loptu je prihvatio Alimi natjeravši golmana gostiju Pelina na prvu ozbiljniju intervenciju. Neposredno pred odlazak na odmor Puljani su tražili jedanaesterac. U skoku s Traoreom je Nynkeu glavom loptu poslao tocno na ruku Marasa, ali se sudac Gerek nije oglasio.

U drugom su poluvremenu Puljani zaigrali agresivnije pocevši pritiskati suparnike prema vlastitom golu i kao plod takvog pristupa stigao je vodeci gol kojeg je postigao Traore. Agilni Malijac je primio loptu na 30 metara od gola, probio se izmedu dva suparnika i potom raspalio s ruba kaznenog prostora pogodivši desni kut za 1:0.

Taj je gol konacno oslobodio Traorea koji je nakon toga atraktivnim potezima podsjetio na prošlosezonske predstave kojima je postao ljubimac pulske publike. Mogao je Malijac povisiti na 2:0 u 72. minuti nakon što ga je odlicno uposlio Šehic.

Izbio je sam pred golmana Pelina, ali ga je u nastojanju da mu gurne loptu kroz noge pogodio u nogu. No drugi je gol "zeleno-žutih" stigao vrlo brzo, svega cetiri minute kasnije. Chago je pogodio Cavala loptom u ruku i sudac Gerek je ovog puta pokazao na bijelu tocku s koje je opet bio precizan Asim Šehic postigavši svoj vec 11. gol u prvenstvu. Do kraja susreta su Puljani mirno cuvali vrijednu pobjedu i na kraju uz ovacije s tribine otišli pod tuš.

Stadion SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 1.500. Sudac: Alen Gerek (Zabok) - 6. Pomocnici: Jureša (Zagreb), Faletar (Bjelovar). Strijelci: 1:0 Traore (55'), 2:0 Šehic (76' - 11m). Žuti kartoni: Roce (Istra 1961), Maras, Tepuric (Slaven B).

ISTRA 1961: Lisjak, Markovc, Pauletic, Stranatic, Kacic, Chago, Andelkovic, Alimi, Traore, Roce (od 80' Bodrušic), Šehic (od 85' Stupic).

SLAVEN BELUPO: Pelin, Poldrugac (od 73' Juric), Kokalovic, Maras, Caval, Nynkeu, Šafaric (od 72' Gregurina), Mujanovic, Posavec, Delic, Poredski (od 66' Tepuric).

 


Podijeli: Facebook Twiter