Traore: Nemam obaveza prema Istri 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bilo je to iznenadenje na kvadrat. Zazvonio je mobitel, a s druge strane poznati glas koji se na prihvatljivom engleskom jeziku predstavio kao Kalilou Traore.

Kako je Malijac koji je dres pulskog nogometnog prvoligaša zamijenio onim danskog prvoligaša "Odensea" došao na ideju da se javi novinaru s kojim inace u Puli nije razgovarao nakon onog dogovorenog i potom eskiviranog razgovora, bio je prvi misterij.

Drugi je bio što smo razgovarali na engleskom, jeziku kojim se Traore dotad nije služio. Istina, bio je to malo indijanski engleski, uz poneku francusku rijec, ali Traore je u Puli uporno tvrdio da ne zna engleski. No, glas je definitivno bio njegov, a i po onome što je izrekao nesumnjivo je to bio Malijac.

"Htio bih samo da se zna da je moj ugovor s Istrom 1961 istekao 30. lipnja i da nemam nikakvih obaveza prema pulskom klubu. Dao sam si napraviti primjerak ugovora preveden na francuski i u njemu jasno stoji da sam s trenerom Scorijom i tadašnjim predsjednikom Jergovicem potpisao ugovor na godinu plus godinu.

Dalje piše da, ako nakon prve godine ugovora za mene ne stigne odgovarajuca ponuda, ugovor se produljuje za još jednu sezonu. Nigdje ne piše da se ugovor produljuje nakon dvije sezone, i to mi je potvrdio i odvjetnik mog menadžera. Ako treba, mogu svoj ugovor poslati i faksom, da se jasno vidi da nemam više obaveza prema Istri 1961", rekao je Traore. (R. CAR)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter