"Transformers 3" poharao kinoblagajne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najnoviji film iz serijala "Transformers", lansiran prošlog utorka, apsolutni je rekorder u proteklome tjednu sa zaradom na americkim kinoblagajnama od 162,1 milijuna dolara, a u cijelom svijetu film je dosad zaradio gotovo 400 milijuna dolara.

Film "Transformers: Tamna strana mjeseca", treci film toga serijala u režiji Michaela Baya s glumcem Shiom LaBeoufom u glavnoj ulozi, ujedno je i prvi dostupan u 3D-u. U njemu glumi i britanska manekenka Rosie Huntington-Whiteley.

Dosadašnji vodeci film "Auti 2" pogurnut je na drugo mjesto, a komedija s Cameron Diaz "Bad Teacher" potonuo je na trece mjesto. Na cetvrtom je mjestu romanticna komedija "Larry Crowne" s Juliom Roberts i Tomom Hanksom, dok se na petom mjestu nalazi romanticna komedija "Monte Carlo".

Disney je istodobno objavio da je bruto zarada cetvrtog dijela serijala "Pirati s Kariba: Nepoznate plime" od kad je lansiran 20. svibnja do danas premašila milijardu dolara. No, još uvijek nije nadmašila zaradu drugog dijela toga serijala "Pirati s Kariba: Mrtvaceva škrinja", koji je 2006. uprihodio 1,066 milijardi dolara.


Podijeli: Facebook Twiter